Πρόσκληση προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό να επισκεφθεί την Μόσχα απηύθυνε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν σε τηλεφωνική επικοινωνία του σήμερα με τον Αλέξη Τσίπρα, όπως επιβεβαίωσε και ο σύμβουλος του Κρεμλίνου για θέματα εξωτερικής πολιτικής Γιούρι Ουσάκοφ.

Ο Ρώσος αξιωματούχος είπε ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν κυρίως για την κατάσταση στην Ουκρανία και άλλα διεθνή προβλήματα, μεταξύ των οποίων οι αγωγοί South Stream και Turkish Stream. Πληροφορίες του ΚΥΠΕ από ελληνικές πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας, ενημέρωσε «σε γενικές γραμμές» τον Ρώσο Πρόεδρο και για τις ευρωπαϊκές του επαφές για την διευθέτηση του οικονομικού προβλήματος της χώρας, δίχως να μπει όμως σε λεπτομέρειες.

Ο κ. Πούτιν συνεχάρη τον κ. Τσίπρα για τη νίκη του στις πρόσφατες εκλογές και την ανάληψη των καθηκόντων του και, όπως τόνισε ο κ. Ουσάκοφ, «επιβεβαιώθηκε η διάθεση για πιο δραστήρια ανάπτυξη των διμερών σχέσεων Ρωσίας-Ελλάδας».

Προς αυτήν την κατεύθυνση, οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ και Σεργκέι Σόιγκου, έχουν ήδη προσκαλέσει στη Μόσχα τους Έλληνες ομολόγους τους, Νίκο Κοτζιά και Πάνο Καμμένο αντίστοιχα.