Ελεγχος σε σφαγείο στην περιοχή Μαρκί

Έλεγχο σε σφαγείο στην περιοχή Μαρκί στην Επαρχία Λευκωσίας, πραγματοποίησε το Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, το οποίο εντόπισε την απόρριψη των αποβλήτων σφαγείου σε ανοικτό χώρο.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Τμήματος, το Τμήμα Περιβάλλοντος όταν έλαβε στις 24.05.2016 επώνυμη τηλεφωνική καταγγελία για παράνομη απόρριψη αποβλήτων από σφαγεία στην περιοχή του Μαρκί της Επαρχίας Λευκωσίας, ανταποκρίθηκε αυθημερόν, αποστέλλοντας επί τόπου Επιθεωρητές για εξέταση της καταγγελίας.

Οι Επιθεωρητές εντόπισαν την απόρριψη των αποβλήτων σφαγείου σε ανοικτό χώρο και μετά από διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι αυτά τοποθετήθηκαν από τον Φορέα Εκμετάλλευσης παρακείμενης μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων, ο οποίος ανέφερε ότι τοποθετήθηκαν εκεί προσωρινά μέχρι την αποκατάσταση μικρής βλάβης που προκλήθηκε στον σταθμό.

Οι Επιθεωρητές ζήτησαν από τον Φορέα Εκμετάλλευσης της μονάδας την άμεση απομάκρυνση των αποβλήτων και αποκατάσταση του χώρου. Για το θέμα ενημερώθηκε το Τμήμα Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για να διερευνήσει την καταγγελία αναφορικά με τα θέματα που εμπίπτουν στις δικές του αρμοδιότητες.

Στη συνέχεια, και μετά από οδηγίες του Διευθυντή του Τμήματος Περιβάλλοντος, επιδόθηκε στον Φορέα Εκμετάλλευσης ειδοποίηση εξώδικης ρύθμισης για παραβίαση όρων της Άδειας Διαχείρισης Αποβλήτων που κατέχει.

Σε επαναληπτική Επιθεώρηση που διενεργήθηκε από Επιθεωρητές του Τμήματος Περιβάλλοντος στη 01.06.2016 διαπιστώθηκε ότι τα απόβλητα σφαγείου απομακρύνθηκαν από τον χώρο απόρριψής τους και έτυχαν επεξεργασίας στη μονάδα. Εκκρεμεί ο πλήρης καθαρισμός του χώρου απόθεσης των αποβλήτων.

Το Τμήμα Περιβάλλοντος παρακολουθεί από κοντά την κατάσταση και θα συνεχίσει τους ελέγχους μέχρι τη συμμόρφωση του Φορέα Εκμετάλλευσης με τις υποδείξεις των Επιθεωρητών.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.