Ελεγκτική: Πρώην σύμβουλος του πρώην Υφ.Τουρισμού εξασφάλιζε μικροποσά για ΜΚΟ που προέδρευε

Πρώην Σύμβουλος του πρώην Υφυπουργού Τουρισμού εξασφάλιζε μικροποσά των 500-1000 ευρώ, ως χορηγίες για Μη Κυβερνητική Οργάνωση της οποίας προέδρευε, που είχε σχέση με τις δραστηριότητες του Υφυπουργείου, σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Όπως ανέφερε στον ΑΣΤΡΑ ο Εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Μάριος Πετρίδης, με βάση τα ευρήματα της έρευνας της Υπηρεσίας, ο εν λόγω σύμβουλος συμμετείχε και στη σχετική επιτροπή που αξιολογούσε το ποιοι και πόσα θα λάμβαναν ως χορηγία από το Υφυπουργείο.

Εξήγησε ότι το θέμα δεν ήταν τα ποσά που ελάμβανε αλλά η πράξη στην οποία προέβαινε.
Ο Εκπρόσωπος της Ελεγκτικής Υπηρεσίας ανέφερε ότι δύσκολα μπορούν να ελεγχθούν οι χορηγίες που εξασφάλισε ο συγκεκριμένος Σύμβουλος, καθώς η δαπάνη έχει γίνει και ως εκ τούτου δεν μπορεί να πάει πίσω το Υφυπουργείο για να την ανακτήσει.

Σημείωσε πως εάν ήταν ο συγκεκριμένος σύμβουλος υπάλληλος του κράτους τότε η Υπηρεσία θα ζητούσε πειθαρχική διερεύνηση.

Εξάλλου ο Μάριος Πετρίδης ανέφερε ότι μετά από τις έρευνες που διενήργησαν, δεν εντόπισε παραβίαση νόμων κανονισμών ή άλλων νομικών δεσμεύσεων σε σχέση με τις χορηγίες που έλαβε Σύμβουλος του Υφυπουργού Πολιτισμού από το πρόγραμμα της Πολιτιστικής Αποκέντρωσης του Υφυπουργείου για το 2023.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy