Ελεγκτική Υπηρεσία: «Ουδέν σχόλιο»

Ελεκτικη Υπηρεσια//Audit office

Στοιχεία τα οποία έρχονται σε αντίθεση ή/και διαψεύδουν την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας δημοσιοποίησαν χθες πολιτικά πρόσωπα τα οποία αναφέρονται στην έκθεση.

Από την πλευρά της η Ελεγκτική Υπηρεσία ανέφερε σε ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι δεν θα σχολιάζει μεμονωμένες δηλώσεις ΠΕΠ. «Οποιοδήποτε επηρεαζόμενο ΠΕΠ επιθυμεί να σχολιάσουμε δημόσια τα στοιχεία που το αφορούν, με παράθεση σχετικής τεκμηρίωσης της ορθότητας των ευρημάτων μας, θα πρέπει προηγουμένως να μας διαβιβάσει σχετική γραπτή εξουσιοδότηση», αναφέρεται.

Τα ΠΕΠ τα οποία αναφέρονται στην έκθεση είναι τα ακόλουθα: Ο Β. Πάλμας, ο οποίος ωστόσο δήλωσε ότι δεν έχει δάνειο και δεν είναι εγγυητής, ο Π. Σταυριανός, ο οποίος δήλωσε ότι δεν έχει μη εξυπηρετούμενο δάνειο αφού αναδιαρθρώθηκε, ο Κ. Ευσταθίου, ο οποίος δήλωσε ότι το δάνειο αφορούσε τρίτο πρόσωπο και έφερε επιτόκιο 6,85% και του επιβλήθηκε προεξοφλητικό επιτόκιο 5,5% αντί 3% που είναι ο κανόνας, η Σκ. Κουκουμά για γεωργικά δάνεια του πατέρα της, για τα οποία υπάρχει γνωμάτευση του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου ότι περιλαμβάνουν παράνομες υπερχρεώσεις της τάξης του 113% και τα οποία αναδιαρθρώθηκαν με όρους τους οποίους έθεσε η ΚΕΔΙΠΕΣ, ο Π. Κυρίτσης για δάνεια της ΠΕΟ τα οποία αναδιαρθρώθηκαν με την αφαίρεση των τόκων υπερημερίας που είχαν προστεθεί καταχρηστικά και τα οποία έχουν ήδη αποπληρωθεί, η Σ. Χαραλάμπους για ποσό 4.600 ευρώ, το οποίο αναδιαρθρώθηκε με βάση τους όρους της ΚΕΔΙΠΕΣ. Επιπρόσθετα, γίνεται αναφορά στην Ι. Παναγιώτη για δάνειο της οικογενειακής της επιχείρηση, στην Στ. Κυριακίδου για δάνειο εταιρείας στην οποία ένας εκ των μετόχων ήταν ο σύζυγός της, στον Π. Λεωνίδου για το στεγαστικό του δάνειο, στο οποίο μειώθηκε το επιτόκιο από 7,1% σε 4%. Επιπρόσθετα, γίνεται αναφορά στους Α. Θεμοστοκλέους, Γ. Θωμά, Κ. Κενεβέζου, Ζ. Κουλία, Ν. Κουτσού, Κ. Κωνσταντίνου, Α. Μισό, Γ. Μούσα, Π. Πετρίδη, Α. Πιτσιλλίδη, Σ. Σαμψών, Φ. Σαρίκα και Ε. Χαμπουλά.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.