Ελεγκτής εναέρια κυκλοφορίας που έπρεπε να ήταν Πάφο βρισκόταν Λευκωσία

Υπό το μικροσκόπιο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας έχει τεθεί Μονάδα Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας και πιο συγκεκριμένα λειτουργός του Πύργου Ελέγχου του αεροδρομίου Πάφου, σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος που επικαλείται πληροφορίες.

Όπως γράφεται, προσωπικό της Ελεγκτικής Υπηρεσίας μετέβησαν στις αρχές Απριλίου στις εγκαταστάσεις του Πύργου Ελέγχου του αεροδρομίου Πάφου και ζήτησαν να έχουν πρόσβαση σε διάφορα αρχεία, στο πλαίσιο διερευνώμενης καταγγελίας.

Σύμφωνα με τα όσα προσάπτονται σε στέλεχος της πολιτικής αεροπορίας, ενώ είχε αποσπαστεί για να εκτελεί καθήκοντα στον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου Πάφου, παραβίασε τους όρους της υπηρεσίας που του ανατέθηκε.

Ο εν λόγω ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας ήταν ορισμένος να είναι σε επιφυλακή (stand by) κι όφειλε να βρίσκεται εντός των ορίων της επαρχίας και προκαθορισμένης χιλιομετρικής απόστασης. Κι αυτό, ούτως ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα αν κληθεί εκτάκτως να προσφέρει υπηρεσίες. Ωστόσο, σύμφωνα με τη σε βάρος του καταγγελία, την επίμαχη περίοδο βρισκόταν στη Λευκωσία.

Μετά την καταγγελία που έγινε στην Ελεγκτική Υπηρεσία, η τελευταία άρχισε να διερευνά την όλη υπόθεση ξεκινώντας, όπως σημειώνει η εφημερίδα, με επιτόπια επίσκεψη στον Πύργο Ελέγχου Πάφου.

Ήδη για το όλο ζήτημα είναι ενήμερο το τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας, αλλά και το υπουργείο Μεταφορών όπου υπάγεται γενικότερα ο τομέας της εναέριας κυκλοφορίας.

Ο «Φιλελεύθερος» έθεσε το ζήτημα σε αρμόδιους αξιωματούχους για σχολιασμό. Αν και επιβεβαιώθηκε από πλευράς τους η ύπαρξη της καταγγελίας και της εν εξελίξει έρευνας, εντούτοις αναφέρθηκε πως δεν υπάρχει πρόθεση για σχολιασμό του θέματος.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.