Στο έλεος του χρόνου οι προσφυγικοί συνοικισμοί – Δεν έχει εισηγήσεις το τμ. πολεοδομίας για λύσεις

Προβλήματα υποδομών σε συνοικισμούς με το τμήμα πολεοδομίας να μην μπορεί να ενημερώσει

Τα προβλήματα στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα προβλήματα της στατικότητας των προσφυγικών συνοικισμών, συζήτησε χθες η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων.

Για το συνοικισμό στις Καμάρες, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Νίκος Κέττηρος, είπε ότι δεν υπήρξε «καλή ανταπόκριση» από πλευράς Πολεοδομίας στο αίτημα της Επιτροπής να καλύψει τα έξοδα για να μπουν παροχές σε κάθε οικία ή τουλάχιστον σε κοινόχρηστους χώρους. Εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα κουτί ανά τρεις κατοικίες και βρίσκονται σε ιδιωτική περιουσία, γεγονός που αναγκάζει κατοίκους, σε περιπτώσεις διακοπής ρεύματος, να μπουν στην αυλή του γείτονά τους για να ελέγξουν τον μετρητή τους αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Είπε ότι όταν έχουν ενώπιόν τους τα σχετικά κονδύλια για το Τμήμα Πολεοδομίας θα δουν πώς θα τοποθετηθούν, είτε με σταύρωμα είτε με έλεγχο, «για να τους αναγκάσουμε να δώσουν περισσότερο βάρος στο συγκεκριμένο θέμα».

Όσον αφορά την καταλληλότητα, πέραν των 1.000 μονάδων στους συνοικισμούς στα Λατσιά, ο κ. Κέττηρος είπε ότι το Τμήμα Πολεοδομίας δεν ήταν σε θέση να ενημερώσει την Επιτροπή Προσφύγων για τις εισηγήσεις που έκανε στο Υπουργείο Εσωτερικών για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.