Ελεύθερη η γυναικολόγος, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται

Ελεύθερη αφέθηκε χθες, με τη λήξη του διατάγματος κράτησής της, και χωρίς να κατηγορηθεί, η 36χρονη γυναικολόγος από τη Λεμεσό, η οποία είχε συλληφθεί την περασμένη Τρίτη για καταχώριση στο σύστημα του ΓεΣΥ χειρουργικής επέμβασης σε 73χρονη, η οποία όμως, σύμφωνα με καταγγελία της ασθενούς, δεν είχε γίνει. Σε σχετική δήλωσή του ο υπεύθυνος του  ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι στη διάρκεια της 2ήμερης κράτησης της 36χρονης έγινε κατορθωτό να ληφθούν οι καταθέσεις από το επαγγελματικό και οικογενειακό περιβάλλον της, έτσι ώστε να μην υπάρχει ο κίνδυνος επηρεασμού μαρτυριών, ενώ η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται.

Η 36χρονη δεν έχει κατηγορηθεί και με την ολοκλήρωση των αστυνομικών ερευνών και ανακρίσεων ο φάκελος με όλο το υλικό θα διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία για να δοθούν οδηγίες για τον περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης. Η ίδια η γιατρός από την πρώτη στιγμή είχε αρνηθεί τη διάπραξη των αδικημάτων για τα οποία είχε συλληφθεί και αφορούν τον Περί Γενικού Συστήματος Υγείας Νόμο, πλαστογραφία και κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις αλλά και αμελείς και απερίσκεπτες πράξεις σε βάρος ασθενούς.

Σε σχετική ανακοίνωση του δικηγόρου της αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι η 36χρονη «έχει προβεί στην εγχείρηση της ασθενούς με τον ενδεδειγμένο τρόπο, σύμφωνα πάντοτε με τη σχετική ιατρική πρακτική και βιβλιογραφία» και υποστηρίζεται ότι καμιά πλαστογραφία δεν έγινε.

Χρήστος Χαραλάμπους

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.