Η ελευθερία της έκφρασης είναι πολύ περιορισμένη στο ψευδοκράτος, σύμφωνα με τον Τ/κ δημοσιογράφο Ιντζιρλί

Ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος και συγγραφέας Σερχάτ Ιντζιρλί, μιλώντας στα πλαίσια πάνελ με θέμα «ΜΜΕ, Πολίτες και Ελευθερία Έκφρασης», που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της 34ης έκθεσης βιβλίου, είπε ότι όσο δημοκρατική είναι μια κοινωνία, τόσο υπάρχει και ελευθερία της έκφρασης.

Σύμφωνα με την «Χαλκίν Σεσί», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο κ. Ιντζιρλί εξέφρασε την άποψη ότι στο ψευδοκράτος η ελευθερία της έκφρασης είναι πολύ περιορισμένη και ότι έχει ζήσει τόσα πολλά στην επαγγελματική του ζωή που θα μπορούσε να γεμίσει τόμους εγκυκλοπαίδειας για αυτό το θέμα.

Μιλώντας για το ίδιο θέμα ο ακαδημαϊκός Τσαγντάς Εούτς είπε ότι τα τροποποιητικά «νομοσχέδια» που πρόσφατα τέθηκαν στην ημερησία διάταξη της «επιτροπής της βουλής» για την τιμωρία, συκοφαντικές δημοσιεύσεις,  προστασία της ιδιωτικής ζωής και της μυστικής σφαίρας της ζωής, καθώς και για την ίδρυση και αναμετάδοση δημόσιας και ιδιωτικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, έχουν χαρακτηριστικά που περιορίζουν την ελευθερία έκφρασης.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy