Ελεύθερος με εγγύηση ο τ/κ δημοσιογράφος που συνελήφθη στα κατεχόμενα

Ελεύθερος με εγγύηση 200.00 ΤΛ αφέθηκε ο δημοσιογράφος Καζίμ Ντενιζτζί, ο οποίος συνελήφθη από την «αστυνομία» στα κατεχόμενα με την κατηγορία της «προάσπισης και προαγωγής παράνομης οργάνωσης» επειδή αναδημοσίευσε στα ΜΚΔ είδηση του κουρδικού πρακτορείου ειδήσεων ANF Fırat.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Γενί Ντουζέν, ο Ντενιζτζί μοιράστηκε στις 21 και 22 Αυγούστου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook μια είδηση με πηγή το εν λόγω πρακτορείο, που είναι γνωστό ότι πρόσκειται στο ΡΚΚ,

Μιλώντας στην Γενί Ντουζέν ο δικηγόρος του Ντενιζτζί, Τζανσού Ναζλί είπε ότι δεν υπήρξε αίτημα για τη σύλληψή του, η «αστυνομία» άρχισε έρευνα αυτεπάγγελτα. Για την αναδημοσίευση της είδησης επικαλέστηκαν την ελευθερία έκφρασης των δημοσιογράφων.

Ο Ντενιζτζί ανέφερε ότι η «αστυνομία» έκανε έρευνα στο σπίτι του και του κατάσχεσαν δύο βιβλία που βρισκόταν σε συρτάρι, ένα USB και το κινητό του.


Ο «αστυνομικός» ανακριτής ανέφερε στο «δικαστήριο» ότι τα εν λόγω βιβλία θεωρούνται προπαγανδιστικό υλικό.

Σε ανακοίνωσή του το κόμμα Ενωμένη Κύπρος, μέλος της κεντρικής επιτροπής του οποίου είναι ο δημοσιογράφος Καζίμ Ντενιζτζί, ανέφερε ότι διαμαρτύρονται έντονα για την εφαρμογή των μεθόδων που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση του AKP στην Τουρκία και στη «βόρεια Κύπρο».

Θα αγωνιστούν αποφασιστικά ενάντια σε τέτοιες πρακτικές που στοχεύουν να εκφοβίσουν όσους αγωνίζονται για την ειρήνη και τη δημοκρατία και να προκαλέσουν τον φόβο στους πολίτες, προστίθεται στην ανακοίνωση του κόμματος. Το ΚΕΚ δηλώνει ότι ο Ντενιζτζί δεν είναι μόνος και ότι θα αντισταθούν σε αντιδημοκρατικές πρακτικές.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.