Ελεύθερος μετά από ένα μήνα ο Ανδρέας Σουτζίης

Η κράτησή του ήταν παράνομη και υπερβολική η ποινή που του επιβλήθηκε, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Ανδρέας Σουτζιής, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος από το καθεστώς στα κατεχόμενα μετά από 5 και πλέον εβδομάδες και μεταβαίνει στη Λεμεσό, στις κόρες του, που «μου έλειψαν περισσότερο απ’ όλα».

Ο Ανδρέας Σουτζιής αφέθηκε ελεύθερος από τις «κεντρικές φυλακές» στην κατεχόμενη Λευκωσία σήμερα το πρωί και στη συνέχεια μετέβη μαζί με συγγενείς και φίλους στην «αστυνομική διεύθυνση» Τρικώμου για να παραλάβει το αυτοκίνητό του και πέρασε από τις Βρυσούλλες στις ελεγχόμενες από τη Δημοκρατία περιοχές.

Ο κ. Σουτζιής είπε στο ΚΥΠΕ ότι θεωρεί υπερβολική την ποινή που του επέβαλε το «στρατιωτικό δικαστήριο» για τις πέντε φωτογραφίες από απαγορευμένες φωτογραφίες, λέγοντας πως αυτές ήταν από την περιοχή του Βαρωσιού αλλά δεν απεικόνιζαν παρά κτίρια και τοπία, όπως μια εκκλησία και το σπίτι μιας φίλης του. Το κινητό του τηλέφωνο εξακολουθεί να κρατείται από την «αστυνομία» και θα το παραλάβει αύριο ή μεθαύριο, μέσω του Τ/κ δικηγόρου του. Ο ασύρματος για τον οποίο κατηγορήθηκε για χρήση χωρίς άδεια, έχει κατασχεθεί, όπως είπε.

Ο Ανδρέας Σουτζιής ευχαρίστησε όλους για τη συμπαράστασή τους, ιδιαίτερα τον αδερφό του, Σάββα, τους φίλους, Ε/κ και Τ/κ, που ήταν στο πλευρό του και σε κάθε δίκη έξω από το «δικαστήριο» να τον εμψυχώσουν και «μου ανύψωσαν το ηθικό». Ευχαρίστησε επίσης, τον Τ/κ δικηγόρο του, Οντζέλ Πολιλί, τους συγχωριανούς του από τη Λύση και την κυβέρνηση για τη συμπαράσταση και τη βοήθεια.

Δεν ταλαιπωρήθηκε, ανέφερε, ενώ στην ερώτηση γιατί πιστεύει ότι συνελήφθη και πέρασε όλο αυτό, απάντησε, «για κάποιο λόγο ήθελαν να με τιμωρήσουν». Σε όλες τις περιπτώσεις, είπε, απαντούσε σε όλα όσα τον ρωτούσαν και ήταν «ανοικτό βιβλίο».

Του έχει απαγορευθεί η διέλευση στα κατεχόμενα, αλλά θα ασκήσει έφεση σε αυτό, όπως ανέφερε.

Στην ερώτηση τι του έχει λείψει περισσότερο όλο αυτό το διάστημα, ο Ανδρέας Σουτζιής απάντησε: «Οι κόρες μου» και σε δεύτερο ερώτημα εάν του έλειψε και κάτι άλλο, απάντησε με χιούμορ: «Το χοιρινό σουβλάκι».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.