Ελκυστικός προορισμός η Κύπρος για σπουδές σε Έλληνες φοιτητές

Η Κύπρος αποτελεί ελκυστικό προορισμό για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές για τους Ελληνες φοιτητές που επιθυμούν να σπουδάσουν στο εξωτερικό, όπως προκύπτει από την αθρόα συμμετοχή στις ημερίδες ενημέρωσης “Σπουδές στην Κύπρο” σε Χανιά, Ηράκλειο και Ρόδο στις 23, 24 και 26 Ιουνίου αντίστοιχα.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού αναφέρει ότι “μαθητές, φοιτητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και σύμβουλοι και στις τρεις πόλεις της Ελλάδας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους λειτουργούς των κυπριακών πανεπιστημίων και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για τις σπουδές και γενικότερα για την πανεπιστημιακή ζωή στην Κύπρο”.

Προσθέτει ότι το έντονο ενδιαφέρον και συμμετοχή στις ενημερωτικές ημερίδες, επιβεβαιώνει ότι η Κύπρος αποτελεί ελκυστικό προορισμό για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές για τους Ελληνες φοιτητές που επιθυμούν να σπουδάσουν στο εξωτερικό.

Σε αυτό συμβάλλει και το γεγονός ότι τα κυπριακά πανεπιστήμια έχουν επενδύσει στην ποιότητα, ικανοποιώντας τις σύγχρονες απαιτήσεις των σπουδαστών τους ενώ, επιπρόσθετα, η μακρόχρονη και αγαστή συνεργασία Κύπρου και Ελλάδας σε θέματα ανώτατης εκπαίδευσης συμβάλουν στη συνεχή αύξηση του ενδιαφέροντος φοίτησης Ελλαδιτών στα κυπριακά πανεπιστήμια, αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας.

Στις ημερίδες συμμετείχαν όλα τα κυπριακά πανεπιστήμια (Πανεπιστήμιο Κύπρου, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Πανεπιστήμιο Frederick, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Πανεπιστήμιο Νεάπολις και Πανεπιστήμιο UCLAN Cyprus).

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.