Ελλάδα: 70χρονη έχασε το σπίτι της σε πλειστηριασμό και πέθανε από στεναχώρια

Τη ζωή της έχασε μία 70χρονη γυναίκα από την Καλαμάτα, λίγο αφότου η τράπεζα της πήρε το σπίτι που είχε αγοράσει με δάνειο και το εξυπηρετούσε όσο μπορούσε να εργαστεί, προσπαθώντας να τα βγάλει πέρα με την πενιχρή σύνταξη υπερήλικα των 347 ευρώ το μήνα!

Σύμφωνα με τους συγγενείς της, «η τράπεζα δεν δέχτηκε κανέναν συμβιβασμό». Οι γείτονές της γυναίκας έχουν σοκαριστεί και επιρρίπτουν τις ευθύνες στη σκληρή πολιτική των τραπεζών καθώς η τράπεζα αγνοώντας το αίτημα για παράταση της προθεσμίας παράδοσης του σπιτιού μέχρι να βρει κατάλυμα με την βοήθεια των παιδιών της και παρά την διαβεβαίωση ότι βρίσκεται σε διαδικασία μετακόμισης, η τράπεζα επέμενε μέσω δικαστικού κλητήρα να την απειλεί ότι θα την πετάξει στον δρόμο με εισαγγελική παραγγελία.

Όπως καταγγέλλουν, λίγες μέρες μετά την μετακόμιση η ηλικιωμένη γυναίκα δεν άντεξε και άφησε την τελευταία της πνοή.

Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Καλαμάτας: Εφιαλτικό όνειρο

Για «εφιαλτικό όνειρο, μας ακούστηκε η είδηση του θανάτου της 70χρονης που έχασε το σπίτι της, μετά από πλειστηριασμό που έγινε μέσα στην καραντίνα το 2020, από συμβολαιογράφο στο Κρανίδι» κάνει λόγο η Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Καλαμάτας

Όπως τονίζει η Επιτροπή, πρόκειται για περιστατικό που δείχνει την στάση που κρατούν τα διάφορα γραφεία διαχείρισης χρεών και οι τράπεζες, αφού η συγκεκριμένη γυναίκα που ζούσε με την πενιχρή σύνταξη των 347€ το μήνα καλούνταν να εγκαταλείψει το σπίτι της.

Η ηλικιωμένη γυναίκα διατηρούσε περίπτερο, στην Καλαμάτα, όπου δεν της ανανέωσαν την άδεια και δεν μπόρεσε να κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Έμεινε χωρίς εισόδημα και δεν ελάμβανε ούτε σύνταξη χηρείας, εφόσον ο σύζυγός της, όσο ζούσε, δεν μπόρεσε να κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα λόγω έλλειψης ενσήμων. Όπως σημειώνει η Επιτροπή των Συνταξιούχων, «μοναδική περιουσία της το σπίτι της, που το απέκτησε με δάνειο και το εξυπηρετούσε όσο είχε το περίπτερο».

 

 

«Να πάρει η τράπεζα τα κλειδιά από το μνήμα»: Ξεσπά ο γιος της ηλικιωμένης που πέθανε αφότου έχασε το σπίτι της σε πλειστηριασμό

Ξέσπασε ο γιος της ηλικιωμένης γυναίκας που άφησε την τελευταία της πνοή στην Καλαμάτα όταν έχασε το σπίτι της σε πλειστηριασμό καθώς η τράπεζα δε δεχόταν οποιαδήποτε παράταση.

Ο γιος της μίλησε στο Ionian TV για το τι συνέβη και ξεσπά για τη σκληρότητα στη γυναίκα που έπαιρνε σύνταξη 347 ευρώ.

«Ήταν ένας πραγματικός εξευτελισμός. Δεν άντεξε η μητέρα μου», είπε τονίζοντας ότι η τράπεζα απαντούσε αρνητικά στο αίτημα να μπορέσει να μείνει η ηλικιωμένη γυναίκα εκεί μέχρι τις 30 Απριλίου για να βρει κάποιο άλλο σπίτι να νοικιάσει.

«”Όχι, θα αναγκαστούμε να πάρουμε τον δρόμο της βίας”, αυτό μου είπαν. Η μητέρα μου στεναχωριόταν και έκλαιγε. Οι άνθρωποι δεν καταλάβαιναν τίποτα. Ούτε να το νοικιάσουμε δε δέχθηκαν» ανέφερε. Συμπλήρωσε, πως από τη στιγμή που έφυγε από το σπίτι, αρρώστησε και πέθανε σε τρεις μέρες από τη στεναχώρια της.

«Σήμερα με πήρε δικαστική επιμελήτρια και μου ζήτησε να της δώσω τα κλειδιά του σπιτιού. Της είπα κάποια… γαλλικά. Αν θέλουν να πάνε να πάρουν τα κλειδιά από το μνήμα της», λέγοντας πως οι μόνοι που προσπάθησαν να βοηθήσουν ήταν τα μέλη του σωματείου συνταξιούχων.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy