Ελλαδα: Ακαρπη συνεδρία για τη συγκρότηση ΕΣΡ

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε και η σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής των Ελλήνων για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, την οποία είχε συγκαλέσει ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Κατά την τελική ψηφοφορία, δεν συγκεντρώθηκαν τα απαραίτητα 4/5 της Διάσκεψης και έτσι η διαδικασία οδηγήθηκε για άλλη μια φορά σε αδιέξοδο. Υπέρ της συγκρότησης ψήφισαν 12 μέλη της Διάσκεψης, τα μέλη που πρόσκεινται σε ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητους Έλληνες. Κατά ψήφισαν τέσσερα μέλη, δηλαδή Νέα Δημοκρατία και Χρυσή Αυγή, ενώ επτά δήλωσαν «παρών» και είναι οι εκπρόσωποι των ΚΚΕ, Ποτάμι, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ένωση Κεντρώων.

Στην αρχή της συνεδρίασης είχε κατατεθεί πρόταση για αναβολή της συνεδρίασης μέχρις ότου λάβει απόφαση για τη συνταγματικότητα ή όχι του νόμου Παππά, στη βάση του οποίου έγινε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο όμως δεν έχει ορίσει πότε θα αρχίσει να συζητά το συγκεκριμένο θέμα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης υποστήριξε ότι ενδεχόμενη αναβολή δεν θα διευκόλυνε το έργο των δικαστών και επέκρινε την αξιωματική αντιπολίτευση της Νέας Δημοκρατίας για το γεγονός ότι αρνείται να συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ επειδή διαφωνεί και ασκεί κριτική σε έναν νόμο.

Η Νέα Δημοκρατία, από την πλευρά της, διά του Ν. Δένδια, επέμεινε ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στη συγκρότηση ΕΣΡ αν δεν αποσυρθεί ο νόμος Παππά.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.