Ελλάδα: Από Παρασκευή 30 Ιουλίου οι εμβολιασμοί παιδιών άνω των 12 ετών

Έλα στο Google News

Ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα από την ερχόμενη Παρασκευή, 30 Ιουλίου.

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών γνωμοδοτεί υπέρ του εμβολιασμού όλων των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών για την προστασία της παιδικής ηλικίας, την απρόσκοπτη διαδικασία της εκπαίδευσης στα σχολεια και την προστασία του κοινωνικού συνόλου», είπε χαρακτηριστικά.

Aπό την πλευρά του ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας εξήγησε ότι το ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών θα μπορεί να γίνεται από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr με κωδικούς Taxisnet και το ραντεβού θα μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς που ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί.

Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται για εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

Πρόσθεσε ότι σήμερα η μέρα αναμένεται να κλείσει κοντά στους 75.000 εμβολιασμούς. Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 10.200.000 εμβολιασμοί και περισσότεροι από 5.600.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση ποσοστό που αντιστοιχεί σε 53,4% του γενικού πληθυσμού και 63% του ενήλικου πληθυσμού.

Επίσης, περισσότεροι από 4.915.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 46,8% στο γενικό πληθυσμό και 55% στον ενήλικο πληθυσμό.

«Το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι ανέμελο, χρειάζεται μεγάλη προσοχή, η μετάλλαξη Δέλτα έχει αλλάξει τα επιδημιολογική δεδομένα και απειλεί κυρίως τους ανεμβολίαστους», τόνισε η κυρία Θεοδωρίδου.

Για τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna στα παιδιά

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών μίλησε για τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna που έχουν εγκριθεί για τον εμβολιασμό των παιδιών, τονίζοντας ότι είναι αποτελεσματικά και ασφαλή.

Είπε ότι οι ανεπιθύμητες παρενέργειες της περικαρδίτιδας και της μυοκαρδίτιδας στα παιδιά είναι σπάνια – στην Αμερική έχουμε 18 περιπτώσεις σε 1 εκατ. εμβολιασθέντων.

Τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna (Spikevax) έχουν λάβει έγκριση από τον EMA για τους εμβολιασμούς παιδιών ηλικίας 12-15 ετών στην Ευρώπη των 27 και είναι ασφαλή και ανοσογόνα.

Όπως είπε η κυρία Θεοδωρίδου, η διάρκεια και το σχήμα της εφαρμογής του εμβολιασμού θα καθοριστεί από την πορεία της πανδημίας.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.