Ελλάδα: Απολογείται εκ νέου ο ιερέας με το βιτριόλι – Αναβάθμιση κατηγορίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας

Το κατώφλι της ανακρίτριας αναμένεται να περάσει ξανά σήμερα, ο προφυλακισμένος, υπό καθαίρεση ιερέας, ο οποίος τον περασμένο Ιούνιο είχε προχωρήσει σε επίθεση με βιτριόλι σε επτά Μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη.

Ο κατηγορούμενος απολογείται εκ νέου στην ανακρίτρια, καθώς η κατηγορία που τον βάρυνε για την πράξη του αναβαθμίστηκε σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή. Σημειώνεται ότι, αρχικά, μετά τη σύλληψη του κατηγορούμενου, η εισαγγελία του είχε ασκήσει ποινική δίωξη για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Τα νέα στοιχεία που «καίνε» τον ιερέα

Τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από την ανάκριση οδήγησαν στην αναβάθμιση του κατηγορητηρίου σε βάρος του υπό καθαίρεση ιερέα.

Το πρώτο προέκυψε από την έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης για το καυστικό υγρό. Από αυτήν καταδεικνύεται πως χρησιμοποίησε δυο γυάλινες εμπορικές συσκευασίες χημικών αντιδραστηρίων που περιείχαν βιτριόλι, το οποίο εκτιμάται ότι ήταν εξαιρετικά πυκνό και ισχυρότατα διαβρωτικό και καυστικό οξύ, υψηλής καθαρότητας και περιεκτικότητας 96%.

Λόγω αυτού, συμπεραίνεται, από τις δικαστικές αρχές, ότι το καυστικό υγρό ήταν ικανό σε σοβαρή έκθεση να επιφέρει το θάνατο, γεγονός που γνώριζε και αποδεχόταν, έστω ως ενδεχόμενο, ο κατηγορούμενος.

Το δεύτερο στοιχείο, που κατά την ανακρίτρια, καταδεικνύει τον ανθρωποκτόνο δόλο του κατηγορούμενου, έχει να κάνει με τα όσα κατέθεσαν οι Μητροπολίτες Γλυφάδας, Ζακύνθου και Κηφισιάς, οι οποίοι περιέγραψαν πως ο δράστης, όχι μόνο στόχευε και έριχνε με δύναμη το καυστικό υγρό στο πρόσωπό τους, αλλά ακολούθησε τα θύματά του ακόμα και όταν προσπάθησαν να κρυφτούν για να τους ρίξει πάνω του το οξύ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy