Ελλάδα – ΑΠΘ: Έφοδος των ΜΑΤ στην Πρυτανεία – Χημικά, λιποθυμίες και προσαγωγές (φωτογραφίες-βίντεο)

Ένταση επικράτησε στο κτίριο της Διοίκησης της Πρυτανείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το οποίο βρίσκεται υπό κατάληψη από το πρωί της Δευτέρας (22/02), μεταξύ των δυνάμεων της Αστυνομίας και των φοιτητών που συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν με αφορμή το νέο νομο για τα πανεπιστήμια.

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα: Κορυφώνεται ο αγώνας φοιτητών και εκπαιδευτικών – Στους δρόμους κατά του νομοσχεδίου Κεραμέως (βίντεο)

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Voria.gr, η επέμβαση των ΜΑΤ έγινε μετά την ενημέρωση του εισαγγελέα από τον πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκο Παπαϊωάννου, για την κινητοποίηση των φοιτητών.

Ένταση μεταξύ ΜΑΤ και φοιτητών στο ΑΠΘ

Κατά την έφοδο των ΜΑΤ, οι φοιτητές φώναζαν συνθήματα κατά του νομοσχεδίου, αλλά και κατά των αστυνομικών που προχώρησαν σε προσαγωγές.

H ΕΛΑΣ προχώρησε σε 30 προσαγωγές ατόμων, ενώ οι φοιτητές δεν άφηναν την κλούβα με τα προσαχθέντα άτομα να φύγει, κάτι που έγινε τελικά μετά από 20 λεπτά.

Ένταση μεταξύ ΜΑΤ και φοιτητών στο ΑΠΘ

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, κατά τη διάρκεια της έντασης μία φοιτήτρια έχασε τις αισθήσεις της με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος. Στο σημείο μετέβη άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να παρέχει τις πρώτες βοήθειες στην κοπέλα.

Πορεία φοιτητών στην ΓΑΔΘ

Μετά την λήξη της έντασης στο κτίριο Διοίκησης και την αποχώρηση της αστυνομίας, οι φοιτητές πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το άγαλμα Βενιζέλου, ενώ, όπως  αναφέρει το GRTimes, απηύθυναν κάλεσμα για συγκέντρωση στις 17:00 σήμερα στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με σκοπό να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρία για τις προσαγωγές μετά την παρέμβαση της αστυνομίας σήμερα εντός του campus του ΑΠΘ.

ΚΚΕ: Να απελευθερωθούν όλοι οι προσαχθέντες φοιτητές

Την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων στη διάρκεια της σημερινής επέμβασης της αστυνομίας στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ, ζητάει το ΚΚΕ, το οποίο καταλογίζει ευθύνες στην πρυτανεία του Αριστοτελείου για την είσοδο αστυνομικών δυνάμεων στον χώρο του Πανεπιστημίου.

«Δεν πρόφτασε να στεγνώσει το μελάνι του νέου νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και έχουμε τα πρώτα αποτελέσματά του. Σήμερα οι αστυνομικές δυνάμεις μετά από κάλεσμα της πρυτανείας εισήλθαν στο χώρο του ΑΠΘ για να διαλύσουν την κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων που ζητούσαν το άνοιγμα των σχολών και την έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας όπως επίσης και τη μη εφαρμογή του νέου νόμου για τα πανεπιστήμια. Προχώρησαν μάλιστα σε προσαγωγές φοιτητών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Είναι τεράστιες οι ευθύνες της πρυτανείας του ΑΠΘ. Οι μάσκες της κυβέρνησης έπεσαν πολύ γρήγορα. Ο πραγματικός στόχος του νέου νόμου δεν είναι η “εγκληματικότητα” μέσα στα πανεπιστήμια αλλά όσοι αγωνίζονται, αντιστέκονται και αντιδρούν στην πολιτική τους», επισημαίνει.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.