Ελλάδα: Διόρισαν τον γιο Μητσοτάκη στο ευρωκοινοβούλιο, μετά την κόρη που διορίστηκε σε Fund που εξαγόρασε Ασφαλιστική

Την περίοδο που ο πληθωρισμός αγγίζει το 10% στην Ελλάδα, που οι λογαριασμοί του ρεύματος προκαλούν ηλεκτροσόκ σε πολίτες και επιχειρήσεις, που οι τιμές των βασικών προϊόντων για τη διαβίωση έχουν εκτοξευτεί και που ο κατώτατος μισθός παραμένει στην πραγματικότητα καθηλωμένος και που οι νέοι αδυνατούν βρουν εργασία -πόσο μάλλον με ικανοποιητικές αποδοχές, έκρηξη οργής προκαλεί το ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento, για το διορισμό του γιου του Πρωθυπουργού στην ευρωβουλή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, μετά την κόρη του Μητσοτάκη, Σοφία, που διορίστε στο Fund που εξαγόρασε την Εθνική Ασφαλιστική, ήρθε η σειρά του γιου να ξεκινήσει τη…σταδιοδρομία του.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης λοιπόν, έχει προσληφθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τον Ισπανό ευρωβουλευτή και αντιπρόεδρο του ΕΛΚ, Εστέμπαν Γκονθάλεθ Πονς.

Πιο συγκεκριμένα, τον Σεπτέμβριο του 2021, δηλαδή τέσσερις μήνες μετά το τέλος της -πολυδιαφημισμένης- στρατιωτικής του θητείας, προσελήφθη ως ασκούμενος στη θέση του διαπιστευμένου κοινοβουλευτικού βοηθού.

Όπως ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ αναφέρει στην εφημερίδα Documento, «εν αναμονή της αναχώρησης ενός από τα μέλη της ομάδας, που έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Μαΐου 2022, και λόγω της εξαιρετικής του απόδοσης κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμαστικής περιόδου, του προτάθηκε να συνεχίσει να εργάζεται ως διαπιστευμένος κοινοβουλευτικός βοηθός.

 

Gonzalez1

Ο μισθός σε αυτή τη θέση κυμαίνεται από 1.680 ευρώ έως και 7.740 ανάλογα με την εμπειρία και τα προσόντα και σύμφωνα με τις δηλώσεις του Πονς, ο γιος του πρωθυπουργού βρίσκεται στην 1η βαθμίδα, τη χαμηλότερη για διαπιστευμένο βοηθό στο ΕΚ.

Η δημοσίευση του διορισμού του γιου Μητσοτάκη προκαλεί έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους πολίτες να συγκρίνουν την πραγματικότητα της ζωής με την πραγματικότητα της οικογενειοκρατίας και του ρουσφετιού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.