Ελλάδα: Εισαγγελική παρέμβαση για δημοσιοποίηση ονομάτων νηπίων από τον Μπογδάνο

Καθυστερημένη προκαταρκτική έρευνα προς πάσα κατεύθυνση από τη Δικαιοσύνη για την στοχοποίηση ανήλικων από τη δημοσίευση της λίστας με τα ονόματά τους.
Ποινική προκαταρκτική έρευνα αρχίζει μετά από τρεις ημέρες έντονων αντιδράσεων η δικαιοσύνη με αφορμή την δημοσιοποίηση λίστας με ονόματα παιδιών σε νηπιαγωγείο της Αθήνας. Τη λίστα αυτή αναδημοσίευσε ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος για να αναδείξει το… δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το Έθνος, η έρευνα που στρέφεται προς πάσα κατεύθυνση θα αναζητήσει τη συνδρομή του ηλεκτρονικού εγκλήματος προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος έκανε τη διαρροή, αλλά και εάν εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα στη διαχείριση του επίμαχου αρχείου.

Μπογδάνος: Η απάντηση για τη στοχοποίηση παιδιών νηπιαγωγείου
Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τρίτης, 14 Σεπτεμβρίου, ιστοσελίδα που ανήκε μέχρι πρόσφατα στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, και αναδεικνύει συχνά τις θέσεις του, προχώρησε στην αδιανόητη κίνηση να δημοσιεύσει λίστα με τα ονόματα παιδιών σε νηπιαγωγείο της Κυψέλης. Μέσω του ανυπόγραφου άρθρου, το σάιτ εξέφρασε την ανησυχία του που στην τάξη υπήρχαν μόνο δύο παιδιά με ελληνικά ονόματα. Στο ίδιο άρθρο, εξήρε το έργο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας που, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, αποτελεί εξαίρεση στους βουλευτές και πολιτευτές του κυβερνώντος κόμματος στην Α’ Αθήνας, ο οποίοι «παραμένουν εξαφανισμένοι από την πόλη και μακριά από τα πραγματικά της προβλήματα».

Μετά τις έντονες αντιδράσεις των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η λίστα με τα ονόματα των μαθητών του νηπιαγωγείου κατέβηκε από το εν λόγω δημοσίευμα το οποίο παρέμεινε στο σάιτ και ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, απάντησε μέσω Twitter ότι «Τα ονόματα δεν υπάρχουν στο εν λόγω δημοσίευμα» και απείλησε, μάλιστα, τον δημοσιογράφο Άρη Χατζηστεφάνου με μηνύσεις. Οι επισημάνσεις, όμως, των χρηστών του Twitter, καθώς και τα screenshots από το ρατσιστικό δημοσίευμα στην αρχική του μορφή, υποχρέωσε, πρώτα το σάιτ, και στη συνέχεια τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, να ανασκευάσουν, κάνοντας λόγο για «λάθος».

«Όταν γίνονται λάθη, πρέπει να διορθώνονται. Κατά τη βραδινή αποψινή βάρδια δημοσιεύθηκε εκ παραδρομής ένας κατάλογος που είχε μεν εμφανιστεί και κυκλοφορήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όμως δεν έχει θέση σε ενημερωτικό μέσο. Άμεσα αποσύρθηκε όταν το ατόπημα έγινε αντιληπτό.», ανέφερε σε ανάρτησή του το σάιτ.

Από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ανέφερε το πρωί της Τετάρτης, 15 Σεπτεμβρίου, στο Twitter: «Χθες έγινε ένα λάθος, που διορθώθηκε και υπήρξε απολογία. Το δε σάιτ, που δεν μου ανήκει, σήμερα διέκοψε τη συνεργασία με τον υπεύθυνο για αυτό. Το δικό μου σφάλμα υπήρξε ότι έκανα ένα RT που δεν έλεγξα, πιστεύοντας ότι το δημοσίευμα είχε αλλάξει. Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού».

Δεν είναι η πρώτη στοχοποίηση προσφύγων
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στοχοποιεί πρόσφυγες. Τον περασμένο Ιανουάριο, με μία ανάρτησή του στα social media, έδειχνε διαμέρισμα πολυκατοικίας στα Σεπόλια το οποίο ήταν προορισμένο για εγκατάσταση ανήλικων προσφυγόπουλων. Τότε, ο βουλευτής έκανε λόγο για «επικίνδυνη διάβρωση» της κοινωνικής συνοχής και της ειρήνης.

Υπενθυμίζεται οτι ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ηταν καλεσμένος σε Ανοιχτή συζήτηση των Νέων Επιστημώνων του ΔΗΣΥ πριν δύο χρόνια,  επί Προεδρίας Μάριου Πελεκάνου (νυν Κυβερνητικού εκπροσώπου) με θέμα το Μεταναστευτικό, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.

Ανοίγουμε τον φάκελο «μεταναστευτικό» και στην Κύπρο σε μια συζήτηση απαλλαγμένη από τους περιορισμούς της πολιτικής ορθότητας. Με τον ΥΠΕΣ της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Πετρίδη και τον βουλευτή ΔΗΣΥ, Νίκο Νουρή. Αναπόφευκτα, το ζήτημα επηρεάζει συνολικά τον Ελληνισμό.

71971687 528885437655091 8898941700647419904 N1

 

 

Οι «νέοι επιστήμονες» του ΔΗΣΥ φέρνουν Μπογδάνο σε εκδήλωση τους – Ποια η ανθολογία του βουλευτή της ΝΔ

 

Με πληροφορίες από rosa.gr

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.