Η φωτιά στην Εύβοια καεί πευκοδάσος Natura. Στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Επί τόπου ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας. Προβλήματα από τον καπνό και στην Αττική.

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια που ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχώς ενισχύονται, επί τόπου μεταβαίνει ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ συστάσεις έχουν εκδώσει οι αρμόδιες αρχές για την προστασία του πληθυσμού από τον καπνό που έχει καλύψει και την Αττική.

Στις φλόγες έχει παραδοθεί πυκνό πευκοδάσος Natura, στον δήμο Διρφύων.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για νέο, δεύτερο μέτωπο κοντά στο μοναστήρι Μακρυμάλλης Παναγία Θεοτόκος, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Εντολή προληπτικής εκκένωσης δόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στους κατοίκους των χωριών Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη. Η εντολή δόθηκε από τον επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων. Η φωτιά κινείται απειλητικά προς τα δύο χωριά, αλλά μέχρι την ώρα που δόθηκε η εντολή δεν είχε φτάσει στα σπίτια.

Παράλληλα, σε ετοιμότητα για εκκένωση παραμένουν οι κάτοικοι στο χωριό Σταυρός, με τη σχετική εντολή να έχει δοθεί άλλωστε από το πρωί.

Νωρίτερα το πρωί, τρεις μοναχοί απομακρύνθηκαν προληπτικά από το μοναστήρι Μακρυμάλλης Παναγία Θεοτόκος, το οποίο ευτυχώς δεν έπαθε τίποτα από τη φωτιά.