Ελλάδα: Εκτός ελέγχου το πύρινο μέτωπο στα Βίλια Αττικής για τρίτη μέρα

Ακόμη μία δύσκολη ημέρα στην Ελλάδα, ακόμη μία ημέρα που η πύρινη λαίλαπα καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμα της.

Σε πολλά και διάσπαρτα σημεία συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η φωτιά που καίει στα Βίλια από τη Δευτέρα το μεσημέρι, με το κυριότερο μέτωπο αυτήν την στιγμή να εντοπίζεται προς την πλευρά του Παλαιοχωρίου.

Όλο το βράδυ, οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνέχισαν να επιχειρούν ώστε να θέσουν υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα, έχοντας να αντιμετωπίσουν πολλές και διάσπαρτες εστίες.

«Η φωτιά έχει βρει ένα πολύ πυκνό δάσος που δεν μπορούμε να πλησιάσουμε και καίει. Είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση» τόνισε στην ΕΡΤ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Αττικής Βασίλης Κόκκαλης.

«Μιλάμε για ένα μέτωπο με πάρα πολύ μεγάλη περίμετρο όπου δεν υπάρχει δυνατότητα επίγειας πρόσβασης και δεν μπορεί να καλυφθεί ούτε από τα εναέρια, περιμετρικά, στο σύνολό της» σημείωσε. «Παρατηρείται το φαινόμενο λόγω της απουσίας αέρα να γίνονται προσπάθειες και να είναι σαν να ρίχνουμε ένα βότσαλο στη λίμνη καθώς απλά δημιουργείται “κυματισμός” από τις φλόγες δεξιά – αριστερά. Τροφοδοτείται περιμετρικά η φωτιά και έχουμε σοβαρό πρόβλημα» είπε.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, το πρόβλημα σήμερα είναι στους οικισμούς Παλαιοχώρι και Αγ. Σωτήρα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας κάηκαν οι κατασκηνώσεις στη Μάνδρα, ενώ σημειώθηκε σοβαρή αναζωπύρωση στα Βίλια και εγκλωβίστηκαν κάποιοι πυροσβέστες. «Ευτυχώς έγινε απεγκλωβισμός του και είναι καλά οι άνθρωποι» ανέφερε ο Β. Κόκκαλης.

50 δασικές πυρκαγιές το προηγούμενο 24ωρο
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, πενήντα νέες δασικές πυρκαγιές, εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, από ώρα 19:00 της 16-08-2021 έως ώρα 19:00 της 17-08-2021. Πηγή: www.rosa.gr

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.