«Σφραγίζει» τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο η ελληνική κυβέρνηση μετά από τις εξαγγελίες αλλά και τις ενέργειες της Άγκυρας για την παροχή ελεύθερης διόδου σε παράτυπους μετανάστες και πρόσφυγες προς την Ευρώπη.

Μετά από συνεχείς συσκέψεις και σε συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με τις Ένοπλες Δυνάμεις, αποφασίστηκε να αναπτυχθούν ισχυρές αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων προς αποτροπή μαζικών εισροών μεταναστών στην ελληνική επικράτεια από την Τουρκία.

Ήδη στην περιοχή βρίσκεται σχεδόν το σύνολο των διαθέσιμων δυνάμεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και θα ενισχυθούν με αστυνομικές δυνάμεις και από άλλες περιοχές της Βορείου Ελλάδος.

Το μεσημέρι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέτρεψαν την μαζική είσοδο δεκάδων μεταναστών στην οριογραμμή των Καστανιών Έβρου, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας με τον όχλο να παραμένει εντός του τουρκικού εδάφους.

Πρόσφυγες στέκονται κοντά στον φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Πρόσφυγες στέκονται κοντά στον φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα  APΜετανάστες σε δρόμο κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα  AP

Μάλιστα, αυτή την στιγμή τα συγκεντρωμένα άτομα στο σημείο έχουν ξεπεράσει τα 500 και σύμφωνα με πληροφορίες, από αναφορές που φτάνουν στις αρμόδιες ελληνικές Αρχές, παρατηρούνται ομάδες άνω των 100 ατόμων η κάθε μία να κατευθύνονται προς την περιοχή, ενώ οι Τούρκοι επιτρέπουν ακόμα και σε λεωφορεία που είναι γεμάτα μετανάστες να προσεγγίζουν τα σύνορα και να αποβιβάζουν πλήθος μεταναστών.

Μετανάστες σε δρόμο κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Πρόσφυγες διασχίζουν χωράφια προσπαθώντας να προσεγγίζουν τα σύνορα με την Ελλάδα

Νωρίτερα το πρωί απετράπη πάλι μία απόπειρα δεκάδων μεταναστών να εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια, από την πλευρά του φράχτη.

Η νέα πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί από το πρωί στα ελληνικά σύνορα παρακολουθείται συνεχώς από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. που βρίσκεται σε συναγερμό και λαμβάνονται μέτρα ανάλογα με τις συνθήκες.

Παρόμοια επιφυλακή και εγρήγορση υφίσταται και στα νησιά και βεβαίως στα θαλάσσια σύνορα από το Λιμενικό. Ήδη στην Λέσβο από το πρωί έχουν φτάσει δύο βάρκες με 69 παράτυπους μετανάστες και πρόσφυγες και στην Σάμο μία βάρκα με 54 άτομα.

Πρόσφυγες στη