Ελλάδα: Ένοχοι και οι δύο κατηγορούμενοι για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη

Ομόφωνα ένοχους έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας τους δύο κατηγορούμενους (ο 23χρονος Μ.Κ. και ο 21χρονος Α.Λ.) για την φρικτή δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη.

Οι δύο νεαροί κρίθηκαν ένοχοι και για ομαδικό βιασμό και για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως από κοινού.


Αυτή την ώρα συζητούνται οι προτάσεις των συνηγόρων υπεράσπισης επί των ελαφρυντικών και θα ακολουθήσει η εισαγγελική πρόταση επί αυτών και η απόφαση του δικαστηρίου.

Η δίκη

Η τελευταία πράξη της υπόθεσης βιασμού και δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη εκτυλίχθηκε σήμερα το μεσημέρι, καθώς μετά από διάσκεψη δικαστών και ενόρκων του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, βγήκε απόφαση για τους δύο κατηγορούμενους.

Η δίκη διεξήχθη τους τελευταίους τέσσερεις μήνες, ενώ αναμενόμενα διεκόπη εν μέσω μέτρων κατά της πανδημίας. Ως μία από τις χαρακτηριστικότερες στιγμές θα μείνει η αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας, που συγκλόνισε για τον τρόπο που μίλησε για την αδικοχαμένη φοιτήτρια αλλά και την αυστηρή γλώσσα που χρησιμοποίησε τόσο για τους κατηγορούμενους, όσο και για τους δικηγόρους.


«Η Ελένη αντιστάθηκε με απίστευτο σθένος στο σπίτι του τρόμου. Αν μπορώ να σας απαλύνω το πόνο, θα σας πω ότι είναι ένα κορίτσι σύμβολο γιατί με πικρία βλέπω ότι το 2020 η γυναίκα αντιμετωπίζεται σαν ένα τίποτα σε πολλές περιπτώσεις. Αντιστάθηκε σε αυτά τα άθλια υποκείμενα με ηρωισμό που ούτε άντρας δεν το κάνει».

Η Εισαγγελέας Έδρας του Μικτού ορκωτού Δικαστηρίου που εκδίκασε την υπόθεση βιασμού και δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη δεν άφησε με την αγόρευση της καμία αμφιβολία για όσα έγιναν τη νύχτα της 28ης Νοεμβρίου 2018 στο εξοχικό σπίτι του ροδίτη κατηγορούμενου στην περιοχή της Λίνδου στην Ρόδο.

Ζητώντας την ενοχή των δύο κατηγορουμένων, 23 και 22 χρονών η εισαγγελέας, Αριστοτελία Δόγκα, τόνισε στους δικαστές πως οι δύο νεαροί είχαν πρόθεση να βιάσουν την 19χρονη φοιτήτρια «ακόμη και νεκρή». Επανέλαβε δε, πως εξαιτίας πλημμέλειας των αρχών, το δικαστήριο δεν έχει μπροστά του και άλλα θύματα «αυτών των τοξικών ανθρώπων που κάθονται στο εδώλιο».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.