Ελλάδα: Ένταση και διακοπή στη δίκη Φιλιππίδη – «Ντροπή, δε σέβεστε τα θύματα»

Δίκη Φιλιππίδη / Eurokinissi

Ένταση σημειώθηκε στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, όταν η συνήγορός του εναντιώθηκε στο αίτημα των δύο εκ των τριών γυναικών που καταγγέλλουν βιασμό από τον ηθοποιό και ζήτησαν να καταθέσουν κεκλεισμένων των θυρών.

Ειδικότερα, η τοποθέτηση της εκ των δικηγόρων του Πέτρου Φιλιππίδη, Κικής Μπακιρτζίδου, που αντιτάχθηκε στο αίτημα των δυο γυναικών ήταν αυτή που πυροδότησε την ατμόσφαιρα καθώς η συνήγορος – απευθυνόμενη στις καταγγέλλουσες- είπε: «Εκτίθεστε κύριες μου. Ποικιλοτρόπως και δεν μπορείτε να έρχεστε να ρίχνετε εκ των υστέρων δάκρυα στο ποινικό ακροατήριο».

Με το που τελείωσε τη φράση της η συνήγορος, ήρθε η εκνευρισμένη αντίδραση του συνηγόρου των δύο θυμάτων, Αλεξάνδρου Μίντζια, ο οποίος φώναξε «ντροπή, δε σέβεστε τα θύματα», με το δικαστήριο να αποχωρεί, ώστε να μη συνεχιστεί η έντονη αντιπαράθεση.

Η πλευρά του ηθοποιού αντιτάσσεται στην κεκλεισμένων των θυρών εξέταση των δύο γυναικών.

Ο έτερος συνήγορος του κατηγορούμενου, Μιχάλης Δημητρακοπουλος, είχε αναφέρει νωρίτερα ότι «ο κανόνας σε μια ποινική δίκη είναι η δημοσιότητα. Όλη η δικογραφία ήταν καθημερινά στα πρωινάδικα, στις μεσημεριανές εκπομπές. Τα πάντα είχαν διακινηθεί σε φωτοτυπία… Κάποιες έδωσαν συνεντεύξεις και το δημοσιοποίησαν από μόνες τους. Τότε δεν είχαν ψυχικό βάρος και άγχος; Υπάρχουν δημοσιεύματα που στο σύνολο τους κακοποιούν τον κατηγορούμενο. Θα ακουστεί και η φωνή του Πέτρου Φιλιππιδη. Οι τρεις καταγγέλλουσες είναι όλη η δικογραφία. Δεν υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας. Αν γίνει κεκλεισμένων των θυρών, θα υπάρχει μια άλλη δίκη, κακοποιητική της πραγματικότητας».

Κατάθεση κεκλεισμένων των θυρών ζητούν δύο καταγγέλλουσες

Νωρίτερα, κεκλεισμένων των θυρών ζήτησαν να εξεταστούν δύο από τις τρεις καταγγέλλουσες στη δίκη του γνωστού ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη. Τα αιτήματα υπεβλήθησαν από τους δικηγόρους τους.

Ειδικότερα, η Α.Μ, η οποία έχει καταγγείλει τον ηθοποιό για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, ζήτησε η κατάθεσή της να γίνει κεκλεισμένων των θυρών γιατί εξετάζονται σοβαρότατα αδικήματα και – όπως ανέφερε ο δικηγόρος της – «υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω διασυρμού της».

Το ίδιο αίτημα υπέβαλλε και η Α.Γ, η οποία έχει καταγγείλει την απόπειρα βιασμού της μέσα σε αυτοκίνητο, μετά από ραντεβού που είχε με τον κατηγορούμενο.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες, πράξεις που ο ίδιος αρνείται.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.