Ελλάδα: Επέστρεψε την τελευταία διερευνητική εντολή ο Νίκος Ανδρουλάκης

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των διερευνητικών εντολών προς τα κόμματα που κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις της εκλογική αναμέτρησης, χωρίς να υπάρξει σχηματισμός κυβέρνησης, παρά τις εμφανείς προγραμματικές τους συγκλίσεις.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, τρίτος στη σειρά πολιτικός αρχηγός, επέστρεψε και αυτός την διερευνητική εντολή που έλαβε, σύμφωνα με το Σύνταγμα, στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Σακελλαροπούλου αμέσως, χωρίς να κάνει χρήση.

«Επιστρέφω την εντολή που έλαβα, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια για κυβερνητικές συγκλίσεις στη βάση προγραμματικών συνεννοήσεων», ανέφερε ο Ν. Ανδρουλάκης, δήλωση που διαψεύδεται από το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ ψήφισε το 70% των νόμων της ΝΔ την περασμένη τετραετία.

Την ίδια ώρα, «φουντώνει» η κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που ερίζουν για το ποιος είναι κύριος εκφραστής της σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα, με τον Ν. Ανδρουλάκη να κάνει λόγο για ανάγκη «αξιόπιστης προοδευτικής δύναμης».

Στο πλαίσιο αυτό ανοίγει πλέον ο δρόμος για νέες εκλογές, μετά την ορκωμοσία νέας υπηρεσιακής κυβέρνησης, αλλά και της Βουλής που προέκυψε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy