Ελλάδα: Επιδότηση για καύσιμα ύψους… €13 ευρώ το μήνα για 3 μήνες

Κοροϊδία χαρακτηρίζουν οι πολίτες την «επιχορήγηση» 13 ευρώ το μήνα - τρεις μήνες στους κατόχους ΙΧ με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ

Με το… αστρονομικό ποσό των 13 ευρώ το μήνα θα επιδοτηθούν όσοι Έλληνες πολίτες έχουν οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ. Το ποσό που αντιστοιχεί σε 40 ευρώ για τα αυτοκίνητα για τους μήνες Απρίλιο -Μάιο – Ιούνιο και 30 ευρώ για όσους έχουν μοτοσυκλέτα, θα δοθεί μέσω της έκδοσης ηλεκτρονικής κάρτας καυσίμων.

Ο κάτοχος του αυτοκινήτου και της μηχανής θα μπαίνει σε ηλεκτρονική πλατφόρμα και θα δηλώνει το όχημα για το οποίο θα λάβει την επιδότηση. Για όσους δεν έχουν πρόσβαση θα κατατεθεί σε λογαριασμό τραπέζης που θα δηλώσουν.

Το μέτρο αφορά φυσικά πρόσωπα και επαγγελματίες για ένα και μόνο όχημα. Παράλληλα επιδοτείται στην πηγή η τιμή του πετρελαίου κίνησης αλλά μόνο για τον Απρίλιο με όφελος 15 λεπτά το λίτρο για τον καταναλωτή, ενώ θα δοθεί ενίσχυση 200 ευρώ στα ταξί για τον Απρίλιο.

Επίδομα Πάσχα

Μειωμένο κατά 50 ευρώ θα είναι το επίδομα Πάσχα που θα δοθεί σε χαμηλοσυνταξιούχους και ΑΜΕΑ καθώς θα είναι στα 200 ευρώ αντί για 250 που ήταν τα Χριστούγεννα.
Το ποσό θα χορηγηθεί και σε 35.000 ανασφάλιστους υπερήλικες ενώ επιπλέον 1,5 μηνιαία δόση επιδόματος παιδιού θα δοθεί τον Απρίλιο που υπολογίζεται στα περίπου 105 ευρώ για το πρώτο παιδί.

Η εξαγγελία προκάλεσε αντιδράσεις στους πολίτες που χαρακτηρίζουν κοροϊδία το ποσό αφού τα καύσιμα πωλούνται πάνω από 2 ευρώ το λίτρο

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy