Ελλάδα: Γέμισε δρόμος με νεκρά χελιδόνια για άλλο λόγο – Το αναρτούν σε γκρούπ για το 5G στην Κύπρο

Ένα θλιβερό θέαμα αντίκρισαν οι πολίτες στο δρόμο Ναυπλίου Νέας Κίου, αλλά και σε πολλές ακόμη περιοχές της Αργολίδας στην Ελλάδα, με εκατοντάδες εξαντλημένα, από το ταξίδι και την κακοκαιρία, χελιδόνια, ακίνητα ή νεκρά στην άσφαλτο.

Ο τοπικός συνεργάτης του συλλόγου προστασίας άγριας ζωής ΑΝΙΜΑ προσπάθησε να περισυλλέξει τα ζωντανά και να απομακρύνει τα νεκρά χελιδόνια από το δρόμο, «ώστε να μην αποτελούν “κράχτη” για τα υπόλοιπα» όπως αναφέρεται σε ανάρτηση της οργάνωσης.

Το χελιδόνι, αποδημητικό πτηνό και σύμβολο της άνοιξης, μεταναστεύει σε σμήνη από το Μάρτιο στα θερμότερα μεσογειακά κλίματα προκειμένου να αναπαραχθεί και στη συνέχεια, προς τις αρχές του φθινοπώρου, πετά προς τα θερμότερα κλίματα της Αφρικής. Ωστόσο, φέτος, λόγω του ψυχρού Απρίλη και των ισχυρών ανέμων και καθώς δεν έχουν φτιάξει ακόμα τις φωλιές τους, πετούν χαμηλότερα και βρίσκουν καταφύγιο στην πιο ζεστή άσφαλτο.

«Έχουν έρθει τα χελιδόνια γιατί τώρα ήταν η εποχή τους να έρθουν. Δυστυχώς, όμως, ο καιρός δεν τα βοηθάει, με αποτέλεσμα να είναι ζαλισμένα και κουρασμένα πάνω στο δρόμο. Τα αυτοκίνητα, όμως, τρέχουν γιατί ο δρόμος είναι ταχείας κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να τα πατάνε και να τα σκοτώνουν. Αυτό που μας κάνει εντύπωση, όμως, είναι πως όταν το ένα πέφτει κάτω, το ταίρι του κάθεται από πάνω και προστατεύει» εξηγεί ο Στέλιος Κυριακού, συνεργάτης του ΑΝΙΜΑ στην περιοχή.

 

 

Αυτη η είδηση ωστόσο, έγινε κράχτης και για τους συνωμοσιολόγους στα διάφορα γκρούπ που ξεπηδούν για το 5G.

 

http   com.ft .imagepublish.upp prod us.s3.amazonaws 1

 

http   com.ft .imagepublish.upp prod us.s3.amazonaws 1 http   com.ft .imagepublish.upp prod us.s3.amazonaws 2

Όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο και όλη την επικαιρότητα στο dialogos.com.cy