Ελλάδα – Καθηγητής Γεωπολιτικής: Προφανώς ο ΔΗΣΥ θέλει τρίτο παγκόσμιο πόλεμο (βίντεο)

Χωρίς να τάσσεται κατά της ζώνης απαγορεύσεων πτήσεων παρουσιάστηκε σε εκπομπή του Άλφα ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Χάρης Γεωργιάδης, κάτι που δεν άφησε ασχολίαστο ο Καθηγητής Γεωπολιτικής του ΕΚΠΑ, Ιωάννης Μάζης, ο οποίος σχολίασε τη στάση του ΔΗΣΥ για βοήθεια στην Ουκρανία «με όλα τα μέσα που είναι εφικτά».

Συγκεκριμένα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαϊδης, σχολίασε δήλωση του κ. Γεωργιάδη με την οποία υποστήριξε ότι η Κύπρος πρέπει να βοηθήσει την Ουκρανία με όλα τα μέσα.

Απευθυνόμενος μάλιστα στον Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, ο κ. Λουκαϊδης ρώτησε αν θέλουν ακόμα και ζώνη απαγόρευσης πτήσεων, με τον κ. Γεωργιάδη να απαντά ότι τάσσονται υπέρ όλων των μέσων που είναι εφικτά.

Την ίδια ώρα, σε κάλεσμα της δημοσιογράφου να απαντήσει για τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε χαρακτηριστικά ότι «μα απαντώ. Θέλουμε να στηριχθεί ο αγώνας της Ουκρανίας για ελευθερία με όλα τα μέσα που είναι εφικτά».

Σχολιάζοντας τη στάση του κ. Γεωργιάδη στο ερώτημα για τις ζώνες απαγόρευσης πτήσεων, ο κ. Μάζης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι με τη συγκεκριμένη απάντηση «μπορώ να εικάσω ότι στον ΔΗΣΥ θέλουν και ζώνες απαγόρευσης πτήσεων που σημαίνει τρίτο παγκόσμιο πόλεμο».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «είναι σαφές ότι οποιοδήποτε νατοϊκό μηχάνημα πετάξει στον ουρανό της Ουκρανίας, θα καταρριφθεί. Εάν καταρριφθεί και πληγεί νατοϊκό κράτος, ενεργοποιείται το άρθρο 5 της Συμμαχίας που σημαίνει ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να επιτεθεί σε αυτόν ο οποίος έπληξε το νατοϊκό μηχάνημα, που σημαίνει τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Αυτό θέλει ο ΔΗΣΥ προφανώς».

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και το ίδιο το ΝΑΤΟ απάντησε αρνητικά στις επανειλημμένες εκκλήσεις του Προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελίνσκι, για επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα με τη δήλωση του κ. Γεωργιάδη:

 

Το απόσπασμα με τη δήλωση του κ. Μάζη αναφορικά με την απάντηση του Χάρη Γεωργιάδη για τις ζώνες απαγόρευσης πτήσεων:

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.