Ελλάδα: Kιβωτός του Κόσμου – Αγορές «μαμούθ», ακίνητα «φιλέτα» και δωρεές εκατ. ευρώ

Την ώρα που σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα σε όλες τις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Ελλάδα και σε 15 στελέχη που διοικούσαν την οργάνωση, νέες αποκαλύψεις για τις οικονομικές ατασθαλίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν Ελλαδικά ΜΜΕ, οι έρευνες στις περιφερειακές δομές της ΜΚΟ πραγματοποιούνται από τις τοπικές υπηρεσίες Ασφάλειας, μετά από παραγγελία της Οικονομικής Αστυνομίας, η οποία περνάει από «ψιλό κόσκινο» όλα τα οικονομικά, προκειμένου να συγκεντρωθούν τυχόν τιμολόγια και παραστατικά, που θα βοηθήσουν να πέσει άπλετο φως στην οικονομική δραστηριότητα της «Κιβωτού», σε βάθος τουλάχιστον πενταετίας.

Βέβαια όλες οι κινήσεις πραγματοποιούνταν και ελέγχονταν από το λογιστήριο της οργάνωσης στον Κολωνό, όπου επικεντρώνεται η έρευνα από την Οικονομική Αστυνομία, που έκανε «έφοδο» την περασμένη Τρίτη.

Τα στελέχη της υπηρεσίας παρέλαβαν, σε άψογη συνεργασία με τον λογιστή της οργάνωσης, όπως λένε, όλα τα βιβλία και στοιχεία που υπήρχαν, προκειμένου να μελετηθεί και διευκρινιστεί κάθε λεπτομέρεια της οικονομικής διαχείρισης και πού πήγαιναν τα χρήματα, τα οποία προέρχονταν κυρίως από δωρεές.

Στο «μικροσκόπιο» οι δωρέες των 5-6 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., όπως προκύπτει από την μέχρι στιγμής μελέτη των στοιχείων, στα ταμεία της «Κιβωτού του Κόσμου», από το 2014 μέχρι σήμερα, έμπαιναν περίπου πέντε με έξι εκατομμύρια ευρώ το χρόνο από δωρεές. Η πορεία των χρημάτων αυτών θα ελεγχθεί, ενώ ταυτόχρονα θα ελεγχθούν και δωρεές ακινήτων.

Τα 15 στελέχη που είναι στο «κάδρο»

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί, με όσο γίνεται ταχύτερο ρυθμό, έρευνα στα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία των 15 στελεχών της οργάνωσης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν δικαιολογούνται από τις αμοιβές που λάμβαναν, ή αν υπάρχουν στοιχεία για οικειοποίηση χρημάτων από τις δωρεές, που έμπαιναν στα ταμεία για τη φροντίδα των παιδιών.

Τα πρόσωπα αυτά είναι ο πατέρας Αντώνιος, η πρεσβυτέρα και η μητέρα του, που φέρονται ως μέτοχοι στη μη κερδοσκοπική εταιρεία, επτά μέλη του πρώην ΔΣ και πέντε διευθυντικά στελέχη.

Μυστήριο με αγορές «μαμούθ» και ακίνητα «φιλέτα»

Στο μεταξύ, μυστήριο καλύπτει την υπόθεση αγοραπωλησιών ακινήτων της «Κιβωτού του Κόσμου» την ώρα που οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Σύμφωνα με το Mega, έγγραφα φέρονται να αναδεικνύουν ένα τεράστιο χαρτοφυλάκιο ακινήτων τα οποία επί της ουσίας μαζεύτηκαν μέσω δωρεών και αγορών.

Αίσθηση προκαλούν μεταξύ άλλων το εντυπωσιακό ακίνητο στον Διόνυσο, ένα σημαντικό μέρος πολυκατοικίας σε κομβικό σημείο της Αγίας Παρασκευής, αλλά και δωρεές στη Νέα Ελβετία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η δομή διαθέτει:

-Χωράφι στην οδό Βερίτη στη Χίο αξίας περίπου 400.000 ευρώ

-Αγροτεμάχιο με μονοκατοικία εκτός σχεδίου στο Νέο Ρύσσιο αξίας περίπου 1.000.000 ευρώ.

-Το ακίνητο της Χίου αγοράστηκε πριν τρία χρόνια μέσα στην κρίση μόλις μία εβδομάδα μετά τις εκλογές.

Η αγοράστρια εταιρεία κατέβαλε το τίμημα 245.000 € σε καθένα των πωλητών και κατ΄ αναλογία του μεριδίου του καθενός εκ δοθεισών επιταγών τραπέζης σε διαταγή των πωλητών.

Για το ακίνητο στο Νέο Ρύσσιο η αγορά έγινε το 2021 και η καταβολή του τιμήματος έγινε με ολόκληρο το συμφωνημένο τίμημα των 890.000 ευρώ, που έλαβαν και πληρώθηκαν οι πωλητές κατά την αναλογία τους από την αγοράστρια εταιρεία.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy