Ελλάδα/Κιβωτός του Κόσμου: Αντικαθίσταται άμεσα η διοίκηση

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης μετά τις καταγγελίες για παιδική κακοποίηση στην Κιβωτό του Κόσμου. Το μήνυμα για τον πατέρα Αντώνιο: "Ο νόμος ισχύει για όλους"

Τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την Κιβωτό του Κόσμου μετά τις καταγγελίες για παιδική κακοποίηση, οι οποίες μάλιστα βάζουν στο κάδρο και τον ιδιο τον πατέρα Αντώνιο, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ειδικότερα ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε σοβαρές τις καταγγελίες και τόνισε ότι πρέπει να γίνει πλήρης διερεύνηση. “Δε χρειάζεται κωλυσιεργία, ούτε βιαστικά συμπεράσματα, γιατί όποια απόφαση ληφθεί θα αφορά τα παιδιά”, δήλωσε και τόνισε: “Ο νόμος ισχύει για όλους χωρίς εξαιρέσεις”.

Εθεσε ως προτεραιότητα την ασφάλεια των παιδιών που διαμένουν στη δομή, όποια εξέλιξη και εάν έχει η υπόθεση και ανακοίνωσε ότι σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αποφασίστηκε η άμεση αντικατάσταση της διοίκησης της Κιβωτού.

“Η πρώτη μας έγνοια είναι τα παιδιά, για αυτό η εξέλιξη αυτή είναι επιβεβλημενη και μπορεί να πραγματοποιηθεί χάρη σε διάταξη που ψήφισε η κυβέρνηση τον Απρίλιο του 2022”, ανακοίνωσε ο κ. Οικονόμου.

Απέδωσε τη δραστηριοποίηση μη κυβερνητικών οργανώσεων στον τομέα στο γεγονός ότι όπως υποστήριξε καμία κυβερνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το θέμα.

Σημείωσε όμως ότι στόχος πρέπει να είναι η αποιδρυματοποίηση και τόνισε ότι για αυτό ενισχύεται διαρκώς ο θεσμός της αναδοχής και της υιοθεσίας. Ανέφερε ότι ήδη το 40% των παιδιών σε ιδρύματα έχει δοθεί σε αναδόχους.

Παραδέχθηκε ότι μέχρι σήμερα ο χώρος των ιδρυμάτων είχε αφεθεί ανεξέλεγκτος και υποστήριξε ότι η αρμόδια υπουργός φροντίζει εδώ και καιρό για τη θεσμική οργάνωση του χώρου.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.