Ελλάδα – Κιβωτός του κόσμου: Καταγγελίες για ξυλοδαρμούς σε Βόλο και Πωγωνιανή

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι αρχές ερευνούν πλέον πέντε δομές σε Αττική και Περιφέρεια. Από την εισαγγελία ανηλίκων ερευνώνται τρεις υποθέσεις ασέλγειας και τέσσερις καταγγελίες ξυλοδαρμού.


Στο κάδρο των ερευνών μπαίνουν τέσσερα πρόσωπα από την Κιβωτό του Κόσμου. Πρόκειται για ένα στέλεχος και τρεις υπαλλήλους, άντρες που ζούσαν από παιδιά στην Κιβωτό και με την πάροδο του χρόνου έγιναν εργαζόμενοι.

Κλήση σε 15χρονο φιλοξενούμενο της δομής της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων επέδωσε χθες, Παρασκευή η Εισαγγελία για κατάθεση με όσα φέρεται να συνέβαιναν στην δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Βόλο.

Άλλος φιλοξενούμενος στη δομή της Κιβωτού στην Πωγωνιανή, 18 χρόνων σήμερα, 13 ετών όταν έλαβαν χώρα τα γεγονότα, κατήγγειλε πως τον είχε χτυπήσει για ασήμαντη, όπως υποστήριξε αφορμή, στέλεχος της δομής τόσο τον ίδιο όσο και άλλα παιδιά.

Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, στη δομή του Βόλου εργαζόμενοι έμπαιναν νύχτα στα δωμάτια και χτυπούσαν τα παιδιά, ζητώντας τους να ομολογήσουν κλοπές αν και η αστυνομική έρευνα δεν έδειξε υπόπτους για κλοπή σε προσδιορισμό υπόπτων για την κλοπή.


Όπως λέει, οι άνθρωποι αυτοί κλείδωναν τα παιδιά στα δωμάτια, έμπαιναν τη νύχτα στα δωμάτιά τους και τα χτυπούσαν σκληρά, ενώ μετέπειτα έλεγαν ως δικαιολογία ότι τα παιδιά «έβλεπαν εφιάλτες και αυτοτραυματίστηκαν».

«Ήταν βία, τους χτυπήσανε άσχημα. Ένα παιδί 17 ετών το πλακώσανε, είχε χτυπήσει στο κεφάλι και στο αυτί, του τρέχανε αίματα. Μπήκανε μεσάνυχτα στο δωμάτιο, ο ένας του κρατούσε το στόμα και ο άλλος το χτυπούσε», είπε χαρακτηριστικά ο 18χρονος πρώην τρόφιμος της «Κιβωτού του Κόσμου».


Βίντεο απο ertnews.gr

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.