Ελλάδα – Κιβωτός του Κόσμου: Βρέθηκαν 350.000 ευρώ στο σπίτι της πρεσβυτέρας – «Τα είχα για να τα μετρήσω»

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών παραδόθηκε σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε από τις έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας στα κεντρικά γραφεία της «Κιβωτού του Κόσμου» και στις δομές φιλοξενίας που διατηρεί η ΜΚΟ σε Αθήνα, Βόλο, Ιωάννινα, Χίο και Καλαμάτα, καθώς και σε ένα σπίτι.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «από την Διεύθυνση υποβλήθηκε σήμερα, Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε από έρευνες, οι οποίες διενεργήθηκαν σε κεντρικά γραφεία και δομές φιλοξενίας που διατηρεί η εν λόγω ΜΚΟ σε Αθήνα, Βόλο, Ιωάννινα, Χίο και Καλαμάτα, καθώς και σε οικία, όπως επίσης και από την διενεργηθείσα αλληλογραφία, προς ενημέρωση και αξιολόγηση των στοιχείων».

Οι καταθέσεις 15 εκατ. ευρώ και η «μυστηριώδης» κατάθεση

Ωστόσο, μετά την έφοδο της οικονομικής αστυνομίας σε σπίτια τόσο της «Κιβωτού», όσο και του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, έχουν προκύψει καταθέσεις ύψους 15.000.000 ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς της Οργάνωσης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Live News στο Mega.

Μέσα σε αυτούς υπάρχει και μια κατάθεση – μυστήριο που έγινε από την Σταματία Γεωργαντή την Πέμπτη 24/11 και αφορά ποσό 500.000 ευρώ που κατατέθηκε σε λογαριασμό της «Κιβωτού».

Επιπλέον, ο έλεγχος των αρμόδιων φορέων αποκάλυψε χιλιάδες ευρώ, και συγκεκριμένα το ποσό των 350.000 ευρώ, κρυμμένα στο σπίτι όπου έμενε η πρεσβυτέρα στον Κολωνό.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ, η πρεσβυτέρα φέρεται να είπε στους αστυνομικούς όταν την ρώτησαν πώς βρέθηκαν τόσα χρήματα μέσα στο χρηματοκιβώτιο. «Τα είχα για να τα μετρήσω», είπε!

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.