Ελλάδα: Λήγει σήμερα η διορία να εγκαταλείψει τις δομές της Κιβωτού ο Πάτερ Αντώνιος

Πάτερ Αντώνιος EUROKINISSI

Προθεσμία να απομακρυνθεί από τις δομές του Κιβωτού του Κόσμου έλαβε από τις αρχές ο πατέρας Αντώνιος μετά από εισαγγελική εντολή.

Σύμφωνα με αυτή, στον πατέρα Αντώνιο δόθηκε διορία 24 ωρών να εγκαταλείψει την δομή. Οι πληροφορίες του protothema.gr ήθελαν τον ιδρυτή της Κιβωτού να βρίσκεται, μέχρι αργά τη νύχτα, στη δομή της οδού Σαρπηδώνος στον Κολωνό, όπου διατηρεί μία από τις κατοικίες του.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται να έχει ήδη απομακρυνθεί, καθώς σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες αποχώρησε εχθές προς άγνωστη κατεύθυνση.


Κιβωτός του Κόσμου: Απαγορεύεται στον πατέρα Αντώνιο και άλλα τρία πρόσωπα να πλησιάζουν τις δομές

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο εισαγγελείς Ανηλίκων, που ερευνούν την υπόθεση καταγγελιών, εξέδωσαν διάταξη με την οποία απαγορεύουν στον πατέρα Αντώνιο και άλλα τρία πρόσωπα να εισέρχονται σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου.

Σύμφωνα αυτή, ο πατέρας Αντώνιος και τα άλλα τρία πρόσωπα δεν μπορούν να πλησιάζουν σε εγκαταστάσεις του ΜΚΟ με βάση τις διατάξεις του αστικού κώδικα που αφορούν την προστασία ανήλικων παιδιών.

Η διάταξη έχει ισχύ για 90 ημέρες και κατόπιν του διαστήματος αυτού, για τη διατήρησή της θα πρέπει να επικυρωθεί με δικαστική απόφαση. Σκοπός της απόφασης των δύο εισαγγελέων είναι να παραμείνουν τόσο ο ιερέας όσο και τα άλλα τρία ελεγχόμενα πρόσωπα, μακριά από ανήλικα που φιλοξενούνται στη δομή ώστε να μην έχουν τη δυνατότητα να τα επηρεάσουν.


Συμπληρωματική κατάθεση του από τον 19χρονο που κατήγγειλε τον πατέρα Αντώνιο

Εχθές, ενώπιον των εισαγγελέων ανηλίκων βρέθηκε ο 19χρονος που που κατήγγειλε τον πατέρα Αντώνιο για σεξουαλική κακοποίηση, δίνοντας συμπληρωματική κατάθεση.

Παράλληλα, πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι κατέθεσε επίσης και πρώην τρόφιμος σε δομή της οργάνωσης που βρισκόταν στην Ολλανδία. Ο εν λόγω τρόφιμος μίλησε για σωματική του κακοποίηση την περίοδο που διαβιούσε σε δομή της Κιβωτού.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.