Ελλάδα: Νέες αποκαλύψεις για την ΕΥΠ – «Άκουγε αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων»

Νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων μέσω της ΕΥΠ παρουσιάζει η εφημερίδα Documento στην Ελλάδα.

Όπως αποκαλύπτει, υπό παρακολούθηση βρίσκονταν και τα ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες. Συγκεκριμένα, στη νέα λίστα παρακολουθήσεων της ΕΥΠ, που δημοσιεύει χθες το Documento, προκαλεί εντύπωση, όπως είναι φυσικό, η παρουσία δύο θεσμικών παραγόντων, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και του αρχηγού ΓΕΣ.

Το γεγονός επισκιάζει την παρουσία άλλων εννέα προσώπων με θέσεις-κλειδιά -που εκτιμά ο κοινός ενορχηστρωτής ότι έχουν σε κυβερνητικά πόστα- αλλά και ευρωβουλευτών, στελεχών επιχειρήσεων και δημοσιογράφων. «Έχει σημασία ότι η συγκεκριμένη παρακολούθηση δεν γίνεται από το Predator, το οποίο ο Κυρ. Μητσοτάκης αποκαλεί “ιδιώτες”, αλλά από την ΕΥΠ, η οποία από το 2019 έχει περάσει στην ευθύνη ελέγχου του Πρωθυπουργού.

Η παρακολούθηση των αρχηγών του στρατού έχει τη σφραγίδα του Πρωθυπουργού της χώρας. Η ΕΥΠ αποκτά δράση και οσμή της παλιάς ΚΥΠ με εντολή Μητσοτάκη», επισημαίνει το δημοσίευμα. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, εκτός από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο και τον αρχηγό ΓΕΣ, Χαράλαμπο Λαλούση, στη λίστα των υποκλοπών ήταν επίσης ο πρώην διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών Θ. Λάγιος και η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη βδομάδα αποκαλύφθηκε ότι υπό παρακολούθηση είχαν τεθεί και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Μιχάλης Καραμαλάκης, αλλά και η εισαγγελέας της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου και ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, Χρήστος Μπαρδάκης. Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε «ξεκάθαρες απαντήσεις» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την εισαγγελέα Βασιλική Βλάχου μετά τις νέες αποκαλύψεις, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στην απάντησή του έκανε λόγο για «μύθους του Αισώπου» και «ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς».

Στη χθεσινή λίστα, μαζί με τις προηγούμενες αποκαλύψεις του Documento, φαίνεται ότι υπάρχουν κοινά πρόσωπα που έχουν γίνει στόχοι υποκλοπών τόσο από το κακόβουλο λογισμικό Predator όσο και από την ΕΥΠ. «Το γεγονός αυτό και μόνο καταδεικνύει ότι υπάρχει ενιαίο κέντρο, ένας ενορχηστρωτής των παρακολουθήσεων», επισημαίνεται.

Αναλυτικά η λίστα:

Κωνσταντίνος Φλώρος. Στρατηγός και αρχηγός ΓΕΕΘΑ, μέλος του ΚΥΣΕΑ και τακτικός συνομιλητής με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του ΝΑΤΟ. Στις αρχές Οκτωβρίου υποδέχτηκε στο ΓΕΕΘΑ τους εθνικούς στρατιωτικούς αντιπροσώπους (National Military Representatives – NMRs) στο Supreme Headquarters Allied Powers Europe (SHAPE), στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής τους στην Ελλάδα.

Χαράλαμπος Λαλούσης. Ο αντιστράτηγος και αρχηγός ΓΕΣ λόγω της θέσης του επισκέπτεται ή υποδέχεται ομολόγους του ανά τον κόσμο. Λόγου χάρη, από τις 2 έως τις 4 Αυγούστου 2022 βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του υποστράτηγου Ταμίρ Γιαντάι.

Θοδωρής Λάγιος. Πρώην διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ), ο οποίος τον Απρίλιο του 2021 υπέβαλε αιφνιδίως παραίτηση προκαλώντας πολλά ερωτήματα που έμειναν αναπάντητα. Σύμφωνα με το Documento, στην επιστολή του προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, ο Θοδ. Λάγιος αποδέχτηκε να αναλάβει το εξής πόστο: «Σύνδεσμος ΥΠΕΘΑ με τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία στην ΕΕ (ΜΑ/ΕΕ) επί θεμάτων ανάπτυξης δυνατοτήτων και προγραμμάτων μόνιμης διαρθρωμένης συνεργασίας της ΕΕ (PESCO)». Εν προκειμένω, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το πρόβλημα ήταν ότι τέτοια θέση δεν υπήρχε, αλλά περίπου επτά μήνες αργότερα συστάθηκε μέσω τροπολογίας (1111/87 22.10.2021) του ΥΠΕΘΑ στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τις λαϊκές αγορές. Επιστρέφοντας στην περίοδο της παραίτησης του προκατόχου του Αριστείδη Αλεξόπουλου, το newsbreak.gr σημείωνε μάλιστα σε ρεπορτάζ του: «Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λάγιος, επιδεικνύοντας εμμονή στην αυστηρή τήρηση των διαδικασιών που ισχύουν (τυπολατρία), είχε προκαλέσει τη σφοδρή ενόχληση διαφόρων στρατιωτικών και πολιτικών κύκλων εντός του υπουργείου Εθνικής Αμυνας αλλά και του Μεγάρου Μαξίμου, οι οποίοι, θεωρώντας τις διαδικασίες… καθυστερήσεις, προκρίνουν μια πιο ευέλικτη και ταχύτερη διεκπεραίωση της υλοποίησης των εξοπλιστικών προγραμμάτων».

Εύα Καϊλή. Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, η οποία κατά καιρούς προκαλεί εκνευρισμό με τις δημόσιες τοποθετήσεις της στον πρόεδρο του Κινήματος και έτερο θύμα της ΕΥΠ (αλλά και του Predator) Νίκο Ανδρουλάκη, είναι το τρίτο μέλος του Ευρωκοινοβουλίου από τη χώρα μας που βρισκόταν υπό παρακολούθηση από το παράκεντρο που είχε στηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως αναφέρει το Documento. Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Ιουλίου, λίγες μέρες μετά τη γνωστοποίηση της απόπειρας παγίδευσης του κινητού του προέδρου του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος και λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τις παραιτήσεις των Γρηγόρη Δημητριάδη και Παναγιώτη Κοντολέων εξαιτίας της παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη και από την ΕΥΠ, η Εύα Καϊλή είχε δηλώσει στο Mega ότι είχε κι εκείνη δεχτεί «μια παρόμοια επίθεση» με κακόβουλο λογισμικό, και συγκεκριμένα «σε ένα ταξίδι μου στην Αραβική Χερσόνησο».

Μιχάλης Οικονομάκης. Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), της μεγαλύτερης εταιρείας εναλλακτικής διαχείρισης ανακύκλωσης στην Ελλάδα, στην οποία μέτοχοι είναι οι μεγαλύτερες εταιρείες τροφίμων, αλλά και η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Παράλληλα, είναι εκτελεστικός πρόεδρος του Ομίλου Πέτρος Πετρόπουλος, όμως η παρακολούθησή του σύμφωνα με την εφημερίδα αφορούσε την επικερδή μπίζνα της αξιοποίησης των σκουπιδιών και τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που λυμαίνονται το συγκεκριμένο πεδίο.

Παναγιώτης Κανελλόπουλος. Στενός συνεργάτης του μεγαλοεπιχειρηματία Βαγγέλη Μυτιληναίου με παραπάνω από δέκα χρόνια θητείας στον συγκεκριμένο βιομηχανικό και ενεργειακό κολοσσό. Επιπλέον, είναι μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ομίλου Mytilineos με αρμοδιότητες αναπληρωτή γενικού διευθυντή στον Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου. Πρόκειται για στέλεχος που επικοινωνούσε τακτικά με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα, όπως τονίζει το δημοσίευμα, ότι ο Βαγγ. Μυτιληναίος ήταν ο πραγματικός στόχος της παρακολούθησης.

Γιώργος Φιλιόπουλος. Πρόκειται για τον επί τριετία –μέχρι τον περασμένο Αύγουστο– CEO της εταιρείας Enterprise Greece, η οποία αποτελεί τον αρμόδιο εθνικό φορέα, υπό την εποπτεία του υπουργείου Εξωτερικών, που προσελκύει ξένες άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα και προωθεί τις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών στο εξωτερικό. Η Enterprise Greece είναι μέλος του μηχανισμού οικονομικής διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών και συνεργάζεται με το δίκτυο των πρεσβειών και των προξενείων σε σημαντικές αγορές του κόσμου.

Αρης Σπίνος. Δημοσιογράφος, ιδιοκτήτης του μπλογκ edolio5. blogspot.com. O Σπίνος εμφανίζεται παράλληλα στον τηλεοπτικό σταθμό Alert, ο οποίος προωθεί τις θέσεις του ακροδεξιού κόμματος Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, ενώ παρουσιάζει ραδιοφωνική εκπομπή στον ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης Focus FM. Ο Σπίνος είναι γνωστός για τις ακροδεξιές θέσεις του. Αλλωστε το 2010 ο Αδωνης Γεωργιάδης, όπως υπενθυμίζει το Documento, ως στέλεχος τότε του ΛΑΟΣ, τον είχε συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του για την Περιφέρεια Αττικής, ενώ το 2015 ήταν υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή.

Γιώργος Τράγκας. Δημοσιογράφος και εκδότης διάφορων εντύπων, ο οποίος απεβίωσε τον Δεκέμβριο του 2021 ύστερα από μάχη που έδωσε με τον κορονοϊό. Είχε καταγγείλει το σύστημα Μαξίμου, και συγκεκριμένα τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Γρηγόρη Δημητριάδη, ως υπεύθυνους για την απόλυσή του από το ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά και τον τηλεοπτικό σταθμό Action 24. Μετά τον θάνατό του αποκαλύφθηκε ότι διέθετε αμύθητη περιουσία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, η οποία δεν ήταν δηλωμένη, ενώ και παλαιότερα είχαν βρεθεί αδήλωτα εισοδήματά του. Τον Φεβρουάριο του 2021 ο Τράγκας είχε ανακοινώσει την ίδρυση πολιτικού κόμματος με την επωνυμία Κίνημα Ελευθέρων Ανθρώπων.

Γιάννης Ζερβάκης. Από τον Νοέμβριο του 2020 είναι σύμβουλος του πρωθυπουργού με αντικείμενο τη συνέργεια με την Κοινωνία των Πολιτών και την παρακολούθηση μεγάλων έργων που χρηματοδοτούνται από ιδρύματα και φορείς. Το Μέγαρο Μαξίμου τον είχε παρουσιάσει την περίοδο εκείνη ως στέλεχος με εκτεταμένη εμπειρία στον τομέα της φιλανθρωπίας, τον σχεδιασμό και στη διαχείριση έργων και προγραμμάτων, στις συνεργασίες ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και στη διαχείριση οργανισμών και ανθρώπινου δυναμικού. Πριν από τη θέση αυτή ο Ζερβάκης υπήρξε επί 15 συναπτά χρόνια σημαίνον στέλεχος του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Από το 2019 μάλιστα είχε αναλάβει υπεύθυνος διαχείρισης μεγάλων δωρεών του ιδρύματος, τον σχεδιασμό και τη διαχείριση του προγράμματος «Πρωτοβουλία για την υγεία», ύψους περίπου 400 εκατ. ευρώ, και άλλα προγράμματα δωρεών ύψους επίσης πολλών εκατομμυρίων.

 

Γιώργος Κύρτσος. Οπως είχε αποκαλύψει από τις 20 Νοεμβρίου το Documento, ο πρώην «γαλάζιος» ευρωβουλευτής, ο οποίος προσχώρησε τον περασμένο Μάιο στην ευρωομάδα Renew Europe, ήταν υπό παρακολούθηση μόνο μέσω της ΕΥΠ και το ενδιαφέρον του παράκεντρου για την παρακολούθησή του ήταν έντονο. Ο λόγος ήταν ότι κρίθηκε επικίνδυνος από τότε που προκλήθηκαν ρωγμές στη σχέση του με τον πρωθυπουργό και τελικά επήλθε ολική ρήξη.

Τα κοινά πρόσωπα παρακολούθησης από ΕΥΠ και Predator

Στη χθεσινή λίστα, μαζί με τις προηγούμενες αποκαλύψεις του Documento, φαίνεται ότι υπάρχουν κοινά πρόσωπα που έχουν γίνει στόχοι υποκλοπών τόσο από το κακόβουλο λογισμικό Predator όσο και από την ΕΥΠ. «Το γεγονός αυτό και μόνο καταδεικνύει ότι υπάρχει ενιαίο κέντρο, ένας ενορχηστρωτής των παρακολουθήσεων», επισημαίνεται. Τα 14 πρόσωπα που βρίσκονταν και στις δύο λίστες είναι τα ακόλουθα:

Αριστείδης Αλεξόπουλος. Ο αντιναύαρχος ε.α. και γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών υπήρξε στόχος του Predator και της ΕΥΠ εξαιτίας της ιδιότητάς του και του ιδιαίτερου κυβερνητικού ενδιαφέροντος για τα εξοπλιστικά προγράμματα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Νίκος Ανδρουλάκης. Η παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι εξακριβωμένη τόσο τεχνικά όσο και πολιτικά. Οι προθέσεις του ενδιέφεραν το ενιαίο κέντρο των παρακολουθήσεων, αφού κρινόταν ότι ενδέχεται να υπάρξουν στοιχεία που θα επέβαλλαν μια μελλοντική συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, σχολιάζει το Documento. Ο Ν. Ανδρουλάκης δεν ήταν ο μοναδικός παρακολουθούμενος από τον χώρο του ΚΙΝΑΛ, μια και υπήρχε εκτεταμένο ενδιαφέρον για τον συγκεκριμένο χώρο, ενώ τα διάφορα στοιχεία που προέκυπταν ενδεχομένως να χρησιμοποιούνταν ως εργαλεία εκβιασμού, προσθέτει.

Κωστής Χατζηδάκης. Ο υπουργός Εργασίας, παρόλο που είχε εναρμονιστεί πλήρως με τις επιλογές του Μητσοτάκη, βρέθηκε να παρακολουθείται από το Predator και την ΕΥΠ, αφού θεωρούνταν ότι είχε τη δική του ατζέντα όσο βρισκόταν στο υπουργείο Ενέργειας, προσπερνώντας τους «εκλεκτούς φίλους» του Μαξίμου.

Αλέξανδρος Διακόπουλος. Πρώην σύμβουλος ασφαλείας του πρωθυπουργού. Με όσα είχε πει στο Open τον Αύγουστο του 2020 για το «Oruç Reis» («ναι, έχει κάνει έρευνες για να μην κοροϊδευόμαστε…») βρέθηκε στο στόχαστρο του Μαξίμου, ο οποίος φαίνεται να ένιωθε ξένο σώμα εκεί. Απ’ ό,τι φαίνεται η δήλωση που «κονιορτοποίησε» τα ψεύδη τού τότε κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα επέφερε εκτός από την παραίτησή του και την παρακολούθησή του μέσω του Predator και της ΕΥΠ, όπως αναφέρει η εφημερίδα.

Γιώργος Μυλωνάκης. Τον Ιούλιο του 2019 διορίστηκε γενικός γραμματέας της Βουλής, όπου υπήρξε τα μάτια και τα αυτιά του Μητσοτάκη μέχρι που άλλαξαν οι συνθήκες και βρέθηκε υπό τον στενό κορσέ του Μαξίμου. Σημειώνεται ότι το 2016 είχε αποσπαστεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού προκειμένου να οριστεί σύμβουλος Θεσμών και Διαφάνειας του νεοεκλεγέντος προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη. Μεταξύ άλλων έχει υπηρετήσει ως πρόεδρος και μέλος ομάδων εργασίας του υπουργείου Οικονομικών για τη λειτουργία της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης και της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων. Ακόμη έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος του Κυρ. Μητσοτάκη από το 2013 έως το 2015 και στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Κωστής Μουσουρούλης. Συντονιστής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ) των περιοχών δυτικής Μακεδονίας και Μεγαλόπολης. Το εν λόγω σχέδιο σχετίζεται με την απολιγνιτοποίηση της ΔΕΗ και τις «νέες επενδύσεις». Διετέλεσε υπουργός Ναυτιλίας επί κυβέρνησης Σαμαρά και έχει εργαστεί ως γενικός γραμματέας τόσο στο υπουργείο Οικονομίας όσο και στο Οικονομικών.

Μαίη Ζαννή. Η παρακολούθησή της σχετίζεται με την οικογένεια Μητσοτάκη, σύμφωνα με το Documento. Η κ. Ζαννή, πέρα από εγγονή του πρώην πρωθυπουργού Γεωργίου Ράλλη, είναι μητέρα του παιδιού του Κώστα Μπακογιάννη. Η σχέση τους ήταν περιπετειώδης, καθώς ο δήμαρχος Αθηναίων έχει κατηγορηθεί από την ίδια ότι δεν αναγνώριζε το παιδί του και δεν έδινε διατροφή, γράφει η εφημερίδα. Λίγο προτού εκδικαστεί η υπόθεση αποσύρθηκε από τα δικαστήρια, έγινε η αναγνώριση του παιδιού και η κ. Ζαννή προσλήφθηκε ως ειδική σύμβουλος στη γενική γραμματεία του πρωθυπουργού.

Θωμάς Βαρβιτσιώτης. Ενας από τους κύριους μετόχους της εταιρείας V+O, η οποία είναι εταιρεία συμβούλων, διαφήμισης και διαχείρισης κρίσεων. Η παγίδευσή του γινόταν τόσο μέσω Predator όσο και μέσω ΕΥΠ, ενώ υπήρξε και έμμεση παρακολούθηση μέσω της συζύγου του και φίλης της Μαρέβας Γκραμπόφσκι. Ο Βαρβιτσιώτης βρισκόταν στο περιβάλλον του πρωθυπουργού, αν και δεν είχε τις καλύτερες σχέσεις με το σύστημα Μαξίμου. Η διπλή παρακολούθησή του σχετιζόταν με την άντληση πληροφοριών από την επιχειρηματική κοινότητα. Η V+O έχει αναλάβει τις δημόσιες σχέσεις για όλες τις συστημικές τράπεζες.

Γιάννης Ολύμπιος. Συνεργάτης του Θ. Βαρβιτσιώτη στη V+O. Βρέθηκε σε συστηματική παρακολούθηση τόσο από το Predator όσο και από την ΕΥΠ, διότι θεωρούνταν ως το εξωστρεφές πρόσωπο της εταιρείας. Το ενιαίο κέντρο των παρακολουθήσεων θεωρούσε ότι είναι άνθρωπος «ειδικών αποστολών». Διαχειρίστηκε από το παρασκήνιο σημαντικές κρίσεις όπως της Novartis, ενώ έχει επαφή σχεδόν με την πλειονότητα των επιχειρηματιών.

Θανάσης Κουκάκης. Ηταν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα Predator στη χώρα και την Ευρώπη, στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ για λόγους «εθνικής ασφαλείας». Ο δημοσιογράφος είχε ασχοληθεί με την αποκάλυψη μεγάλων τραπεζικών σκανδάλων, ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψηφίζοντας έναν νόμο αμνήστευσε όλους τους εμπλεκομένους.

Πέτρος Κουσουλός. Δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Μπαμ», παρακολουθούνταν τόσο από το Predator όσο και από την ΕΥΠ. Στην «Μπαμ» έχει γράψει για τραπεζικά σκάνδαλα ο δημοσιογράφος Θ. Κουκάκης.

Αλέξης Παπαχελάς. Ο διευθυντής της «Καθημερινής» παρακολουθούνταν από το Predator και την ΕΥΠ, καθώς το πολιτικό κέντρο των παρακολουθήσεων τον θεωρούσε επίφοβο «να σύρει τον χώρο της ΝΔ σε επιλογές πέραν του Κυρ. Μητσοτάκη». Η παρακολούθηση του γνωστού δημοσιογράφου μπορούσε να αποφέρει πληροφορίες για τα εσωτερικά τεκταινόμενα της ΝΔ, για τις διαθέσεις επιχειρηματιών αλλά και για επαφές με ξένους παράγοντες.

Λάκης Λαζόπουλος. Ο γνωστός καλλιτέχνης παρακολουθούνταν από το Predator και την ΕΥΠ. Υπήρξε από τους πρώτους στόχους της παρακολούθησης ως αντιπαθής και επικίνδυνος κατά το σύστημα Μαξίμου, όπως σχολιάζει το Documento.

Μανώλης Γραφάκος. Γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων στο υπουργείο Περιβάλλοντος, υπήρξε στόχος του Predator και της ΕΥΠ. Η διαχείριση αποβλήτων ήταν «η μπίζνα του μέλλοντος» για όσους παρακολουθούσαν. Το 2019 ο Γραφάκος ορίστηκε αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy