Ελλάδα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Έβρο, Ηλεία και Λέσβο

Στιγμιότυπα από τις φωτιές σε Ηλεία και Δαδιά/eurokinissi-facebook (Kostas Poirazidis)
  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε Έβρο, Ηλεία και Λέσβο καθώς οι πυρκαγιές βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Το βράδυ της Κυριακής, δόθηκε εντολή εκκένωσης του χωριού Δαδιά στον Έβρο. Πρόκειται για το δεύτερο μήνυμα που λαμβάνουν οι κάτοικοι του οικισμού τις τελευταίες ημέρες κι ενώ η γιγαντιαία φωτιά μαίνεται για πέμπτη ημέρα. Οι συνεχιζόμενες εναλλαγές της κατεύθυνσης αλλά και της έντασης του ανέμου στην περιοχή της Δαδιάς εξακολουθούν να υποδαυλίζουν την πολυήμερη πλέον προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς που στο πέρασμά της αφήνει σημαντικά λαβωμένο το Εθνικό Πάρκο.

Την ίδια ώρα, μεγάλη μάχη με τις φλόγες έδωσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Ηλεία, προσπαθώντας να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο που ξεκίνησε από τα Κρέστενα, ώστε να μην επεκταθεί σε κατοικημένες περιοχές.


Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι άνεμοι κόπασαν και πλέον έχουν μείνει διάσπαρτες εστίες, γύρω από τα χωριά Σμέρνα, Γρύλλο και Σκιλλουντία τα οποία δεν απειλούνται. Σύμφωνα με τις έως τώρα αναφορές χθες υπέστησαν ζημιές σπίτια ενώ κάηκαν πολλές αυλές. Στο Κέντρο Υγείας Κρεστένων μεταφέρθηκαν δυο άτομα με αναπνευστικά προβλήματα.

Ήδη έχουν σηκωθεί εναέρια μέσα για να συνδράμουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης. Πυροσβέστες και δασοκομάντος, δημιούργησαν με τη βοήθεια μηχανημάτων κατά τη διάρκεια της νύχτας, αντιπυρικές ζώνες για να κρατήσουν μακριά τη φωτιά σε Σκιλλουντία, Βρίνα και Σμέρνα.

Σε ύφεση βρίσκονται τα δυο μέτωπα στην Λέσβο και συγκεκριμένα στην περιοχή μεταξύ Βρίσα και Σταυρός ενώ έχει ήδη γίνει προληπτική εκκένωση των δύο χωριών.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.