Ελλάδα: Παρέμβαση της Εισαγγελίας μετά τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση

Μετά τις διαστάσεις που έχει πάρει η μαρτυρία της Ελληνίδας Ολυμπιονίκη, Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση που είχε βιώσει από παράγοντα της Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (ΕΙΟ), έγινε γνωστό ότι διατάχθηκε αυτεπεπάγγελτη έρευνα από την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου.

Διαβάστε επίσης:

 Η Σοφία Μπεκατώρου κατονόμασε τον αντιπρόεδρο της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας!

Συγκλονιστική αποκάλυψη από την Ολυμπιονίκη Σ. Μπεκατώρου – Έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης

Ελλάδα: Η Σοφία Μπεκατώρου «έσπασε τη σιωπή»-Και άλλες αθλήτριες καταγγέλλουν σεξουαλική παρενόχληση

Σύμφωνα με πληροφορίες η χρυσή ολυμπιονίκης αναμένεται να κληθεί να καταθέσει εντός των επόμενων ημερών, ανεξάρτητα αν η καταγγελθείσα πράξη φέρεται να έχει διαπραχθεί πριν από χρόνια και ως εκ τούτου έχει υποπέσει σε παραγραφή.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου παρεμβαίνει αυτεπάγγελτα με την έναρξη προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη, μετά τη δημοσιοποίηση της μαρτυρίας της Σοφίας Μπεκατώρου αλλά και τις διαστάσεις που έχει λάβει.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ίδια θα κληθεί στις επόμενες ημέρες προκειμένου να καταθέσει στις εισαγγελικές αρχές ανεξάρτητα αν η καταγγελθείσα πράξη φέρεται να έχει διαπραχθεί πριν από χρόνια και ως εκ τούτου έχει υποπέσει σε παραγραφή.

Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν πως η Σοφία Μπεκατώρου έχει κάνει ήδη νύξη για τη σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη στο πλαίσιο έρευνας που διενεργείται από τον εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου μετά από καταγγελίες του Ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη για κακοδιάχειριση στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος που φιλοξενεί συνέντευξη της Σοφίας Μπεκατώρου, η ίδια κατονόμασε τον Αριστείδη Αδαμόπουλο, εν ενεργεία αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας, ως τον άνδρα που την κακοποίησε σεξουαλικά. Ο ίδιος μέχρι πριν λίγες ώρες ήταν στέλεχος της ΝΔ η οποία προχώρησε στην αναστολή της κομματικής του ιδιότητας.

Πάντως, ο κ. Αδαμόπουλος σε απάντηση του προς το «Πρώτο Θέμα» διαψεύδει όσα αναφέρονται για εκείνον και καλεί το μέσο να αποσύρει όλα τα δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν με τις «καταγγελίες της κυρίας Μπεκατώρου».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.