Ελλάδα: Πλήθος κόσμου στην πορεία για το Πολυτεχνείο – Συνθήματα έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ (βίντεο)

Χιλιάδες κόσμου έλαβαν μέρος στην πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου στην Ελλάδα

Με επικεφαλής εκπροσώπους φοιτητικών συλλόγων η πορεία ξεκίνησε από την Σταδίου και κατευθύνθηκε όπως κάθε χρόνο, προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Η κεφαλή της πορείας λίγο πριν τις 19:00 έφτασε στην αμερικάνικη πρεσβεία, στη Βασιλίσσης Σοφίας. Της πορείας όπως κάθε χρόνο προπορεύεται ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 κρατώντας πανό με σύνθημα «Αντίσταση για πάντα στον φασισμό».

Κορύφωση με την αντιιμπεριαλιστική πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Με τη μεγαλειώδη αντιιμπεριαλιστική πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα κορυφώθηκε ο τριήμερος αγωνιστικός εορτασμός της 49ης επετείου από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου.

Με τη μαζική τους συμμετοχή στην πορεία, εργαζόμενοι, νεολαία, φορείς τίμησαν τη λαϊκή εξέγερση και επιβεβαιώνουν για μία ακόμη φορά ότι ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου, παρά τις συνεχείς προσπάθειες να καταστεί ένα ανώδυνο σύμβολο, συνεχίζει να συγκινεί μεγαλύτερες και νεότερες γενιές εργατικών και λαϊκών δυνάμεων ως σύμβολο νέων αγώνων και ανυπακοής στα σχέδια της καπιταλιστικής εξουσίας.

Ταυτόχρονα, δίνουν συνέχεια στις κινητοποιήσεις που ξεδιπλώθηκαν το προηγούμενο διάστημα, με κύριο σταθμό τις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 9 Νοέμβρη, δένοντας το τραγικά επίκαιρο σύνθημα του Πολυτεχνείου για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» με τις διεκδικήσεις του σήμερα, με τους σύγχρονους αγώνες.

«Φονιάδες των λαών Αμερικανοί» και «Έξω το ΝΑΤΟ να κλείσουνε οι βάσεις, καμία συμμετοχή στις επεμβάσεις», «Το πολυτεχνείο ζει έξω οι Αμερικανοί» φώναξαν οι διαδηλωτές κι ενώ η πορεία του ΚΚΕ έφθασε έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Polytexneio Poreia 56

Τα συνθήματα διαδέχονταν το ένα το άλλο όπως: “Ένωση και ΝΑΤΟ πολέμου συνδικάτο”, “ΚΚΕ δυνατό η ελπίδα είναι εδώ””ΝΑΤΟ και Ρωσία τη γη ξαναμοιράζουν με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν” “Δε σας θέλει ο λαός παρ τις βάσεις σας και μπρος”.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy