Ελλάδα: Πύρινο μέτωπο χιλιομέτρων με συνεχείς αναζωπυρώσεις (φωτογραφίες-βίντεο)

Δεν υποχωρεί το πύρινο μέτωπο στα Βίλια Αττικής, αντίθετα επεκτείνεται έως και 10 χιλιόμετρα, παρά τις συνεχείς ρίψεις νερού από αεροπλάνα και ελικόπτερα, κυρίως διότι δεν υπάρχουν αντιπυρικές ζώνες για να ανακοπεί η πορεία της μεγάλης πυρκαγιά και δασικοί δρόμοι για να προσεγγίσουν οι επίγειες δυνάμεις τα σημεία που πέφτει το νερό και να σβήσουν τις φλόγες.

Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς και σε συνδυασμό με την απουσία ολοκληρωμένου σχεδιασμού διαχείρισης των δασών και πυροπροστασίας γίνονται επικίνδυνες, καταστρέφοντας ένα ακόμα δάσος της Αττικής, από τα ελάχιστα που έχουν απομείνει.

fwtia villia 6

Η ζημιά είναι ήδη μεγάλη. Και σήμερα είναι πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση. Οικισμοί έχουν εκκενωθεί σε μια ακόμα περιοχή που είναι ανοχύρωτη σε πυρκαγιές και πλημμύρες.

Κατάκοποι και εξαντλημένοι πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι που για δεύτερη μέρα δίνουν άνιση μάχη. Ανά πάσα στιγμή σπίτια είναι δυνατόν να απειληθούν από τις φλόγες λόγω των αναζωπυρώσεων και σε σημεία που φαινομενικά είναι σε ύφεση η πυρκαγιά.

fwtia villia 20

Οι καπνοί είναι ορατοί από πολύ μακρινή απόσταση. Το πρωί της Τρίτης εκκενώθηκαν μέσω 112 οι οικισμοί: Θέα, Παλαιοχώρι, Πανόραμα, Αγία Σωτήρα και Παλαιοκούνδουρα. Επίσης εκκενώθηκε ένα γηροκομείο. Οι 12 τρόφιμοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο «Η Αγία Βαρβάρα» και άλλοι δύο, θετικοί στη νόσο Covid-19, διακομίστηκαν στο «Αττικόν».

anefodiasmos elikopterou 1

Με το πρώτο φως της μέρας, οι ρίψεις νερού δεν έχουν σταματήσει από τα εναέρια μέσα, μεταξύ αυτών και το ρώσικο αεροπλάνο Beriev-200. Συνολικά στην περιοχή επιχειρούν 6 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη. Επί ποδός και 330 πυροσβέστες.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy