Ελλάδα : “Δεν υπήρξε σεξουαλικη κακοποίηση στο βρέφος” που πέθανε στο νοσοκομείοΠικραμένοι εμφανίστηκαν οι γονείς του νεκρού βρέφους 11 μηνών για τα όσα έχουν ακουστεί σε βάρος τους μετά και τις αρχικές δηλώσεις του ιατροδικαστή.

Οι γονείς του νεκρού βρέφους 11 μηνών αφέθηκαν ελεύθεροι σήμερα, τη στιγμή που οι αρχικές αναφορές του ιατροδικαστή περί «σεξουαλικής κακοποίησης» του παιδιού, απουσιάζουν από το ιατροδικαστικό πόρισμα.

Στο ιατροδικαστικό πόρισμα γίνεται αναφορά σε «κακοποίηση», αλλά όχι «σε σεξουαλική κακοποίηση» του μόλις 11 μηνών βρέφους.

Τι δήλωσαν οι γονείς του βρέφους

Πικραμένοι απ’ όσα έχουν ακουστεί σε βάρος τους εμφανίστηκαν οι γονείς του 11 μηνών βρέφους από τη Συρία που μεταφέρθηκε στο «Παίδων», την Κυριακή.

«Δεν είναι δυνατόν να βιάστηκε το παιδί από τον πατέρα του. Είμαι έγκυος τριών μηνών», δήλωσε η μητέρα του παιδιού η οποία είχε προηγουμένως αποδώσει τις κακώσεις στην αγωγή με υπόθετα που χορηγούνταν στο παιδί.

Από την πλευρά του, ο πατέρας δήλωσε ότι «μια συγγνώμη για τα όσα ζήσαμε μας είναι αρκετή».

«Δεν θέλω να μιλήσω σε κανέναν. Έχω μάθει να συγχωρώ. Τα λάθη είναι ανθρώπινα», είπε ο νεαρός άνδρας, ενώ πρόσθεσε ότι «δυστυχώς κάποιοι έβγαλαν βιαστικά συμπεράσματα».

Οι δηλώσεις του ιατροδικαστή για «σεξουαλική κακοποίηση»

Οι αρχικές αναφορές για «σεξουαλική κακοποίηση» που το αγγελούδι είχε υποστεί, φάνηκε προς στιγμήν να επιβεβαιώνονται από τις δηλώσεις του ιατροδικαστή στα ΜΜΕ, το πρωί της Δευτέρας, αμέσως μετά τη διενέργεια της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης δηλώσει αναφέρει χθες ότι «πρωταρχικά η νεκροτομική διερεύνηση παραφύσιν σεξουαλική κακοποίηση».

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό σήμερα, στην ιατροδικαστική έκθεση δεν γίνεται αναφορά σε «σεξουαλική κακοποίηση».

Τι αναφέρει ο ιατροδικαστής και ο δικηγόρος της οικογένειας

Ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης που έχει αναλάβει την υπόθεση από την πλευρά της οικογένειας, τόνισε ότι «η νεκροψία – νεκροτομή προσανατολίζει προς μία κατεύθυνση. Υπήρχαν κάποια ευρήματα τραυματικά, τα οποία μπορούν να προσανατολίσουν. Δεν μπορούν να οδηγήσουν, όμως, σε ένα βίαιο, βιαστικό συμπέρασμα».

Ο ίδιος, μιλώντας στο Mega Ελλάδος, εξήγησε ότι το ιστορικό δεν προκύπτει ότι το βρέφος είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.

«Άλλο τα ευρήματα που μπορούν να προσανατολίσουν σε μια πληθώρα αιτιών, και άλλο τα πραγματικά αίτια», πρόσθεσε,

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Άνουαρ Αλ Μπάκρι, μιλώντας στο ίδιο κανάλι, εξήγησε ότι οι γιατροί είχαν δώσει οδηγίες στους γονείς για το πώς να δώσουν τη φαρμακευτική αγωγή.