Ελλάδα: Στη Βουλή σήμερα ο… 2ος γύρος για τις παρακολουθήσεις

Δεύτερος γύρος αντιπαράθεσης για τις παρακολουθήσεις θα ανοίξει σήμερα, καθώς η Ολομέλεια του ελληνικού κοινοβουλίου θα συζητήσει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, εστιάζοντας στην υπόθεση παρακολούθησης του κινητού του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία και για να υπερψηφιστεί η πρόταση πρέπει να πάρει 120 θετικές ψήφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες πού μεταδίδει η ΕΡΤ, η Νέα Δημοκρατία θα δηλώσει «παρών», ζητώντας την επέκταση του ελέγχου και σε άλλες περιόδους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ψηφίσει «ναι» στη σύσταση Εξεταστικής, ενώ δεν θα κάνει δεκτή την πιθανή πρόταση για επέκταση της έρευνας σε άλλες περιόδους, χωρίς την κατάθεση συγκεκριμένων στοιχείων που να τη δικαιολογούν.

Το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ της διεύρυνσης της ελεγχόμενης περιόδου, αρκεί όπως επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη να υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία και τεκμηρίωση.

Θετική ψήφο για σύσταση εξεταστικής επιτροπής θα δώσει και το ΚΚΕ, θα επιμείνει όμως και στη διερεύνηση του θέματος των παρακολουθήσεων του τηλεφωνικού κέντρου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

«Ναι» στην εξεταστική επιτροπή αναμένεται να πουν Ελληνική Λύση και Μέρα 25.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy