Η γυναίκα, που ειδοποίησε τις ελληνικές Αρχές, κρατούσε τον υπόγειο κάδο ανοιχτό «για να παίρνει το μωρό αέρα» ενώ δεν άφηνε κανένα περίοικο να πετάξει σκουπίδια. Σύμφωνα με τη γυναίκα ο υπόγειος κάδος «είχε βάθος» καθώς ήταν «γεμάτος μέχρι τη μέση». Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, έκανε γνωστό ότι το νεογέννητο βρέθηκε στις 7.15 το πρωί μετά από αυτοψία στο σημείο.

Δήμαρχος Καλαμάτας: «Τα απορριμματοφόρα συμπιέζουν τα απορρίμματα»

 

«Ευτυχώς μέσα στην ατυχία του το παιδάκι ήταν τυχερό», είπε στον Alpha Ελλάδος ο Θανάσης Βασιλόπουλος, δήμαρχος Καλαμάτας. Ο ίδιος ανέφερε ότι υπήρξε μία καθυστέρηση στο απορριμματοφόρο και ο κάδος έπρεπε να είχε σηκωθεί νωρίτερα. «Με το απορριματοφόρο δίπλα στον υπόγειο κάδο δεν θα είχε ακουστεί το κλάμα του μωρού. Και τα απορριμματοφόρα συμπιέζουν τα απορρίμματα», δήλωσε ο κ. Βασιλόπουλος.

 

Ο άνθρωπος που βρήκε το βρέφος

Οι λίγοι περαστικοί δεν πίστευαν ότι μπορούσε ένα μωρό να βρίσκεται μέσα στο κάδο, και της έλεγαν πως μάλλον θα ήταν γατάκια, ανέφερε η ίδια στο Messinialive – Δείτε τις δηλώσεις της

Η κ. Βίκυ Τσώνη μίλησε στο MessiniaLive και περιέγραψε πώς εντόπισε το μωρό μέσα στη σακούλα, αλλά και τον αγώνα που έκανε για να το βγάλει, καθώς λόγω του βάθους του κάδου, δεν ήταν δυνατό να πιάσει τη χάρτινη σακούλα μέσα στην οποία βρισκόταν το μωρό.

Βίντεο: