Ελλάδα: Σύσκεψη του ελληνικού Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις προσφυγικές ροές από Ουκρανία

Σύσκεψη για το ζήτημα των Ουκρανών προσφύγων που φθάνουν στην Ελλάδα συγκλήθηκε, το μεσημέρι της Δευτέρας, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπό τον αρμόδιο Υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο.

Σημειώνεται ότι στο ελληνικό έδαφος έχουν καταφθάσει τις τελευταίες ημέρες 1.032 Ουκρανοί πρόσφυγες.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την εφαρμογή κοινοτικής οδηγίας για τους πρόσφυγες χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα με βιομετρικά δεδομένα, όπως επίσης και το θέμα των ανήλικων προσφύγων, συμπεριλαμβανομένης της καταγραφής τους.

Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις διαθέσιμες υποδομές φιλοξενίας, καθώς και την εφαρμογή μέτρων ασφαλείας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Υποστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος και η διπλωματική σύμβουλος Σοφία Σταματέρη.

Σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το Ουκρανό Πρέσβη στην Ελλάδα Σέργκι Σουτένκο, ο Έλληνας Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της Ελλάδας στον ουκρανικό λαό, τονίζοντας ότι οι ελληνικές αρχές θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για τη διευκόλυνση των Ουκρανών προσφύγων, παραμένοντας σε διαρκή συνεργασία με την Ουκρανική Πρεσβεία.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.