Ελλάδα: Τα έβαλε με τον δημοσιογράφο η κυβέρνηση για το δημοσιεύμα για παρακολουθήσεις

Ενοχλήθηκε η ελληνική κυβέρνηση και τα έβαλε με τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, περί παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων, συγγενών τους, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων.

Σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου υποστηρίζει ότι τα όσα αναφέρονται «στην εφημερίδα του κυρίου Βαξεβανη χρειάζεται να διερευνηθούν διεξοδικά» από τη Δικαιοσύνη, παρότι δεν προκύπτει καμία τεκμηρίωση του δημοσιεύματος.

Ο κύριος Οικονόμου είπε μάλιστα ότι πλεονάζουν οι αφηγήσεις και απουσιάζουν τα στοιχεία, και χαρακτηρίζει τον Κώστα Βαξεβάνη ως «εθνικό συκοφάντη» και «παραμυθά».
Πρόσθεσε ότι λογισμικά παρακολούθησης υπάρχουν στην Ελλάδα όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη αλλά δεν τα αγόρασε και δεν τα χρησιμοποιεί καμία δημόσια αρχή.

Το Documento αναφέρει πως εξασφάλισε την εν λόγω λίστα μέσω ανθρώπων που εργάστηκαν στις παρακολουθήσεις και γνωρίζουν επίσης τον τρόπο με τον οποίο μολύνονταν οι συσκευές όσων παρακολουθούνταν. Τ

ο δύο αυτά άτομα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, επιβεβαιώνουν επίσης πως το λογισμικό εισάχθηκε μέσω της Κύπρου και πως η όλη ιστορία σχετίζεται άμεσα με τις σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ΔΗΣΥ.

Το δημοσίευμα μάλιστα αναφέρεται σε πρώην αξιωματούχο του ΔΗΣΥ και στενό συνεργάτη του Αβέρωφ Νεοφύτου, ως τον “άνθρωπο-κλειδί” στην όλη υπόθεση, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος υποστηρίζει πως ουδεμία σχέση είχε με τους Ισραηλινούς εγκέφαλους της εταιρείας του κατασκοπευτικού βαν.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.