Ελλάδα: Τα πρόσωπα που παρακολουθούνταν από ΕΥΠ και Predator – Νέες αποκαλύψεις

Nέες συζητήσεις αναμένεται να προκαλέσει το κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας «Documento», καθώς υποστηρίζει ότι πέντε πρόσωπα παρακολουθούνταν ταυτόχρονα από το κακόβουλο λογισμικό Predator, αλλά και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η εν λόγω λίστα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, τον νυν υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη αλλά και τον γνωστό δημοσιογράφο και διευθυντή της «Καθημερινής», Αλέξη Παπαχελά.

Αναλυτικά, τα πρόσωπα που το Documento ισχυρίζεται πως παρακολουθούσαν ταυτόχρονα ΕΥΠ και Predator είναι τα εξής:

Ο υπουργός Εργασίας (και πρώην υπουργός Ενέργειας) Κωστής Χατζηδάκης. Σύμφωνα με το Documento ο Κωστής Χατζηδάκης παρακολουθούνταν από το παράκεντρο του Μαξίμου γιατί «κρίθηκε ότι ακολουθεί δική του ατζέντα σε θέματα ‘επιχειρηματικότητας’». Σύμφωνα με την εφημερίδα ο υπουργός Εργασίας παρακολουθούνταν τον καιρό της θητείας του στο υπουργείο Ενέργειας και, μάλιστα, έχει καταγραφεί από τον κοριό της ΕΥΠ στις 21 Νοεμβρίου 2020 να συνομιλεί με τον Π.Π., με αντικείμενο της συνομιλίας να είναι η «Σαρωνίδα».

Ο διευθυντής της «Καθημερινής» Αλέξης Παπαχελάς, που σύμφωνα με το δημοσίευμα «ήταν θύμα όλων των παράνομων μεθόδων που μετήλθε το παράκεντρο ΕΥΠ-Predator». Η παρακολούθηση, σύμφωνα με την εφημερίδα, γινόταν τόσο γιατί «ο Αλ. Παπαχελάς έγινε αντιληπτός από το πολιτικό κέντρο του επιτελικού παρακράτους ως πηγή κινδύνου, διότι μπορούσε “να σύρει τον χώρο της ΝΔ σε επιλογές πέραν του Κυριάκου Μητσοτάκη”».

Επίσης, η εφημερίδα σημειώνει πως «η ολιστική παρακολούθηση του δημοσιογράφου σχετιζόταν με τη συλλογή πληροφοριών για πτυχές του νεοδημοκρατικού γίγνεσθαι, οι οποίοι πιθανώς να είχαν διαφύγει της προσοχής του παράκεντρου, ενώ μέσω του Αλ. Παπαχελά θα μπορούσαν να προκύψουν πληροφορίες για τις προθέσεις επιχειρηματιών και τις επαφές με ξένους παράγοντες».

Ο Αριστείδης Αλεξόπουλος, αντιναύαρχος ε.α., γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών. «Ήταν στόχος παρακολούθησης λόγω της θέσεώς του και κυρίως λόγω του μεγάλου κυβερνητικού ενδιαφέροντος για τα εξοπλιστικά προγράμματα».

Ο Αλέξης Διακόπουλος, πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού, που εξωθήθηκε σε παραίτηση στις 19 Αυγούστου 2020.

Ο Γιώργος Κύρτσος, ευρωβουλευτής που διαγράφτηκε από τη Νέα Δημοκρατία και παραιτήθηκε από το ΕΛΚ, προσχωρώντας στο RenewEurope του Εμανουέλ Μακρόν.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.