Ελλάδα: Θανάτωσαν χιμπατζή που διέφυγε από Ζωολογικό Πάρκο – Σφοδρές αντιδράσεις

Συναγερμός σήμανε το πρωί του Σαββάτου (25/06) στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο όταν ένας alpha male χιμπατζής διέφυγε από τον χώρο του μετά από επεισόδιο με άλλο χιμπατζή, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί το πρωτόκολλο ασφαλείας και το ζώο τελικά να θανατωθεί.

Μέσω του λογαριασμού στο Instagram, το Πάρκο περιέγραψε καρέ καρέ το περιστατικό αλλά και τη διαδικασία που ακολουθήθηκε μέχρι τη θανάτωση του ζώου, ενώ οι υπεύθυνοι του πάρκου έκαναν λόγο για “μία τραγική ημέρα που οδήγησε στην απώλεια του αγαπητού σε όλη την οικογένεια του Πάρκου ζώου”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σήμερα το πρωί στις 09:40 διαπιστώθηκε από το προσωπικό του Πάρκου μετά από επεισόδιο μεταξύ των χιμπατζήδων, η διαφυγή από τον χώρο του alpha male χιμπατζή. Αμέσως ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο ασφαλείας του Πάρκου, ενημερώθηκε η αστυνομία, απομονώθηκαν οι επισκέπτες και ο χιμπατζής, με τις συντονισμένες κινήσεις του προσωπικού ασφαλείας παρουσία των κτηνιάτρων, οδηγήθηκε σε απομονωμένο χώρο στην περίμετρο ασφαλείας του Πάρκου, όπου και κρίθηκε απαραίτητη η εξουδετέρωση του 20 λεπτά αργότερα. Είναι μια τραγική ημέρα για το Πάρκο, που οδήγησε στην απώλεια του αγαπητού σε όλη την οικογένεια του Πάρκου ζώου.

Τα αναισθητικά επιδρούν σε ένα ήρεμο ζώο σε περίπου 5-10 λεπτά. Σε ένα ζώο με ανεβασμένη την αδρεναλίνη του μπορεί να φτάσει και τα 20 λεπτά. Οι χιμπατζήδες ανήκουν στην κόκκινη και πιο υψηλή κατηγορία επικινδυνότητας, για αυτό και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα ασφαλείας και την εκτίμηση κινδύνου από τους παρόντες και αρμόδιους κτηνιάτρους, που βλέπουν τη συμπεριφορά του ζώου, προβλέπεται η εξουδετέρωσή τους“.

Σφοδρές αντιδράσεις για τη θανάτωση του ζώου

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφορικά με το περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου και αφορά στην απόφαση της ιδιοκτησίας του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου να θανατώσει χιμπατζή που διέφυγε από τον χώρο του.

Συγκεκριμένα, χρήστες στο Twitter κατηγορούν τους υπεύθυνους για τη θανάτωση του χιμπατζή καλώντας τους πολίτες να σταματήσουν να επισκέπτονται και να ενισχύουν οικονομικά τέτοιου είδους πάρκα-“φυλακές” ζώων.

Βίντεο από τη στιγμή διαφυγής του χιμπατζή:

Κάλεσμα σε διαμαρτυρία έξω από το Πάρκο

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία καλεί σήμερα, Κυριακή σε διαμαρτυρία, έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στις 5 μ.μ. – 7.30 μ.μ.

Με σύνθημα “Όχι άλλο αίμα για τα κέρδη τους” η Π.Φ.Π.Ο καλεί όλους τους πολίτες να είναι παρόντες.

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.