Ελλάδα: Ξεχειλίζει ο θυμός για την μεγάλη πυρκαγιά που καίει για 4η μέρα

Έκδηλη είναι η οργή και η αγανάκτηση των κατοίκων στην περιοχή των Βιλλίων Αττικής που βλέπουν απελπισμένοι για 4η μέρα την μεγάλη πυρκαγιά να καίει ανεξέλεγκτη καταστρέφοντας δεκάδες χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους, να έχει κάψει σπίτια στα πέριξ των οικισμών που απειλούνται ανά πάσα στιγμή από τις αναζωπυρώσεις και την αλλαγή κατεύθυνσης των πύρινων μετώπων ανάλογα με τους άνεμους.

Οι φλόγες είναι κοντά στους οικισμούς Οινόη και Πανόραμα. Νωρίς το πρωί της Πέμπτης χρειάστηκε και πάλι να εκκενωθούν οικισμοί.

Ο θυμός είναι μεγάλος αφού δια γυμνού οφθαλμού φαίνεται η γύμνια του κρατικού μηχανισμού, είναι ολοφάνερη η απουσία σχεδιασμού δασοπυρόσβεσης και όλοι μιλούν για τις ελλείψεις σε αντιπυρικές ζώνες και δασικούς δρόμους που δεν επιτρέπουν στις επίγειες δυνάμεις να δώσουν τη μάχη στο δάσος όπου γίνονται οι ρίψεις νερού από τα ιπτάμενα μέσα με αποτέλεσμα οι φλόγες να υποχωρούν για λίγο και να ξαναφουντώνουν…

Σήμερα επιχειρούν περιοδικά 7 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου και του ρωσικού Beriev-200.

Επίσης, κάτοικοι, εθελοντές και πυροσβέστες δημιουργούν ζώνες προστασίας γύρω από οικισμούς και δίνουν μάχες με εστίες αναζωπυρώσεων. Μεταξύ αυτών είναι και εθελοντικές ομάδες από μέλη και φίλους του ΚΚΕ.

Φαίνεται πως η πυρκαγιά θα σβήσει όταν δεν θα έχει κάτι να κάψει όπως έγινε και στη Βόρεια Εύβοια με ανυπολόγιστη καταστροφή.

Σε 100.000 στρέμματα δάσους υπολογίζεται η μέχρι τώρα καταστροφή στα Βίλλια

Πηγή: 902.gr

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.