Ελλάδα: Ξυλοδαρμό και γδύσιμο προσφύγων στα σύνορα καταγγέλλει Ολλανδός δημοσιογράφος

Ακραία και βάναυση αντιμετώπιση προσφύγων και μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα καταγγέλλει με ανάρτησή του στο twitter o Ολλανδός δημοσιογράφος του RTL, Olaf Koens. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι ξυλοκοπήθηκαν, τους αφαιρέθηκαν τα ρούχα και τα υπάρχοντά τους, πριν αφεθούν να επιστρέψουν γυμνοί στην Τουρκία, ενώ δημοσιεύει και σχετικές φωτογραφίες.

 

 

 

«Όλοι ακούσαμε τις ιστορίες, τώρα υπάρχει και εικόνα. Αυτό κάνουν οι Έλληνες με πρόσφυγες και μετανάστες που διασχίζουν τα χερσαία σύνορα στο Pazarkule. Είναι ξυλοδαρμένοι, γδύνονται και έχουν χάσει τα χρήματα, τα χαρτιά και τα τηλέφωνά τους. Αφέθηκαν να επιστρέψουν στην Τουρκία με τα εσώρουχά τους» σημειώνει αναλυτικά στην ανάρτησή του ο Ολλανδός δημοσιογράφος.

 

O δημοσιογράφος πάντως ξεκαθαρίζει οτι οι φωτογραφίες δεν είναι δικές του

Οι φωτογραφίες δεν είναι δικές μου, αλλά από τον  φωτογράφο Belal Khaled (μην τον συγχέετε με τον καλλιτέχνη γκράφιτι από τη Γάζα) https://instagram.com/belalkh2/

  Βρίσκονται στις τράπεζες εικόνων, για παράδειγμα @ PAImages,  η διεθνής αμνηστία και άλλοι οργανισμοί προειδοποιούν για αυτό το είδος πρακτικής εδώ και χρόνια.

 

 

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.