Ελλαδικά ΜΜΕ: Τα «χρυσά» διαβατήρια και η εμπλοκή Αναστασιάδη, Κυβέρνησης και ΔΗΣΥ


Συνεχίζεται ο πολυετής διεθνής διασυρμός της χώρας, με το τελευταίο βίντεο του Αλ Τζιαζίρα να κάνει το γύρο του κόσμου, ενώ σε ρεπορτάζ ελληνικού ΜΜΕ για μια ακόμη φορά παρουσιάζονται στοιχεία για την άμεση εμπλοκή του ίδιου του ΠτΔ, του δικηγορικού γραφείου Νίκος Αναστασιάδης και μελών της οικογένειας του.

Συγκεκριμένα η εφημερίδα Documento σημειώνει για την εμπλοκή του Προέδρου στην έκδοση «χρυσών» διαβατηρίων, ενώ αναφέρεται και σε τράπεζα – χορηγό του ΔΗΣΥ η οποία εμπλέκεται σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος και ανήκει σε Ρώσο μεγιστάνα ο οποίος ευνοήθηκε από το πρόγραμμα.

Το «Documento» αναφέρει σκάνδαλο μεγατόνων με εμπλοκή του ΠτΔ και μελών του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Σκάνδαλο μεγατόνων στην Κύπρο με πολιτογράφηση Ρώσων υποδίκων και Κινέζων φοροφυγάδων την οποία ελέγχουν το Υπουργικό Συμβούλιο και ο ίδιος ο Κύπριος πρόεδρος»

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αναφορά για εμπλοκή Προέδρου Αναστασιάδη, μελών του Υπουργικού Συμβουλίου και Δημοκρατικό Συναγερμό στην έκδοση «χρυσών» διαβατηριών, καθώς dialogos.com.cy και «Χαραυγή» κατάγγελλαν η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ όμως σφύριζε αδιάφορα.

Διαβάστε επίσης:Φάκελος «Χρυσά» διαβατήρια: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος σκανδάλου

 

d3 d1

Με ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ τοποθετείται για τα νέα δημοσίευματα που έρχονται στην επιφάνεια και εμπλέκουν Νίκο Αναστασιάδη, Κυβέρνηση και Δημοκρατικό Συναγερμό στα «χρυσά» διαβατήρια.

ΑΚΕΛ: Άμεση και πλήρη κάθαρση επί όλων των πτυχών της βιομηχανίας χρυσών διαβατηρίων

Το ΑΚΕΛ τονίζει ότι θα συνεχίσει να πρωτοστατεί για άμεση και πλήρη κάθαρση επί όλων των πτυχών του λεγόμενου Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος, σε όποιους αφορά, σε όποιο πολιτικό χώρο και αν ανήκουν, όσο ψηλά και βρίσκονται στην πολιτειακή ιεραρχία.

Μόνο έτσι θα αποκατασταθεί το περί δικαίου αίσθημα του λαού μας, μονάχα έτσι θα μπορέσει σταδιακά να αποκατασταθεί το κύρος και η αξιοπιστία της χώρας διεθνώς.

Το βίντεο του Αλ Τζιαζίρα, λόγω και της εμπλοκής πολιτειακών αξιωματούχων, μπορεί να ήταν πιο αποτελεσματικό στην παρουσίαση της κουλτούρας και των πρακτικών που χτίστηκαν γύρω από το λεγόμενο ΚΕΠ, αλλά δεν πρόβαλε τίποτα καινούργιο και άγνωστο από αυτά που γίνονταν στην πράξη εδώ και χρόνια, με τις ευλογίες της κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού.

Νίκος Αναστασιάδης και Συναγερμός έφτιαξαν και συντήρησαν μέχρι τέλους ένα σαθρό πρόγραμμα παραχώρησης υπηκοοτήτων που στην ουσία του ήταν καταναλωτικό και όχι πραγματικά επενδυτικό, αφού η αγορά ενός ακινήτου ήταν αρκετή για παραχώρηση του χρυσού ευρωπαϊκού διαβατηρίου. Εδώ και χρόνια, ως ΑΚΕΛ, καταγγέλλαμε ότι γύρω από αυτό το καταναλωτικό πρόγραμμα πολυτελών ακινήτων, με επίκεντρο τη Λεμεσό, χτίστηκε ένα κύκλωμα διαπλοκής και διαφθοράς, ένα φαγοπότι για λίγους και ακόμη μια φούσκα στην οικονομία, με πολλαπλές αρνητικές παρενέργειες.

Είναι ενδεικτικό για του λόγου το αληθές, ότι λίγες μονάχα μέρες πριν την προβολή του βίντεο, η ελεγκτική υπηρεσία παρουσίαζε στα ευρήματά της ότι σε τρεις από τις πέντε πολιτογραφήσεις που έλεγξε, πολιτογραφήθηκαν πρώτα οι γυναίκες σύζυγοι και μετά οι σύζυγοί τους. Στη μια μάλιστα περίπτωση, ένα χρόνο μετά, η σύζυγος προχώρησε σε σύμφωνο συμβίωσης με το σύζυγο της ο οποίος την ίδια μέρα αιτήθηκε πολιτογράφησης, για να του την παραχωρήσει ασφαλώς το Υπουργικό Συμβούλιο Αναστασιάδη-Συναγερμού στη βάση όχι του γράμματος αλλά του πνεύματος του νόμου!!

Πέραν της άμεσης πολιτικής εμπλοκής του ΠτΔ και των υπουργών του, πρώην και νυν, στη διαμόρφωση, υπεράσπιση και συγκάλυψη όσων εξελίσσονταν γύρω από τη βιομηχανία χρυσών διαβατηρίων που οι ίδιοι έστησαν, αποτελεί γεγονός και η άμεση επιχειρηματική εμπλοκή αρκετών από αυτούς στο πρόγραμμα. Τούτο από μόνο του δημιουργεί εύλογες αμφιβολίες για την αξιοπιστία της όποιας διερεύνησης θα γίνει, ώστε να φτάσει πραγματικά το μαχαίρι στο κόκκαλο και να επέλθει η κάθαρση. Για αυτό και είναι επιβεβλημένη η άμεση εμπλοκή της Ελεγκτικής Υπηρεσίας σε όλους τους ύποπτους φακέλους, όπως ήδη εισηγηθήκαμε, ενώ το ΑΚΕΛ μελετά και άλλους πιθανούς τρόπους για να προχωρήσει, με τη δέουσα αξιοπιστία, η διερεύνηση όλων των πτυχών και όλων των εμπλεκομένων σε όλα όσα ρεζιλεύουν διεθνώς τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News