Ελλειπή και αποσπασματική χαρακτηρίζουν οι τοπικές αρχές την πολιτική διαχείρισης απορριμμάτων που ακολούθησε το κλείσιμο του Κοτσιάτη.

Τονίζουν την ανάγκη αύξησης των πράσινων σημείων και οικονομικής υποστήριξης από το κεντρικό κράτος.

Μιλώντας στον Άστρα ο Δήμαρχος Έγκωμης Ζαχαρίας Κυριάκου, χαρακτήρισε το ζήτημα των απορριμμάτων  ως ωρολογιακή βόμβα την οποία ρίχνει ο ένας στον άλλο και η οποία σε κάποια στιγμή θα εκραγεί.

Ο Δήμαρχος Έγκωμης υπέδειξε ότι αυτή τη στιγμή επικρατεί μονοπωλιακή κατάσταση με μόνο μια ιδιωτική μονάδα διαχείρισης απορριμάτων και διερωτήθηκε γιατι ως τώρα δεν τέθηκαν σε λειτουργία τα οκτώ πράσινα σημεία που απαιτούνται, κυρίως εκτός πόλεως.

Την ίδια ώρα ο Δήμαρχος Δερύνειας Άντρος Καραγιάννης κατήγγειλε ότι η πόλη του δεν διαθέτει ούτε ένα πράσινο σημείο και πρόσθεσε ότι ασυνείδητοι δημότες πετούν οτιδήποτε πλησίον ή εντός της νεκρής ζώνης στην οποία κάθε καλοκαίρι εκδηλώνονται πυρκαγιές.

Ελλειπής η πολιτική μετά το κλείσιμο του Κοτσιάτη, δήλωσε στον Άστρα ο Δήμαρχος Λευκωσίας.

Ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζιης τόνισε την ανάγκη δημιουργίας διαμετακομιστικού σταθμού  και κάκισε την απροθυμία του Κεντρικού κράτους να χορηγήσει επιπλέον ποσά στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Τα Υπορυγεία Γεωργίας και Εσωτερικών, ανέφερε πρέπει να μελετήσουν το θέμα της αύξησης της χορηγίας αντί να λένε ότι αυτά τα ποσά ρίχνονται σε μια μαύρη τρύπα.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας υποστήριξε πως υπάρχουν δυσκολίες στην δημιουργία πράσινων σημείων αφού υπάρχουν πολλές αντιδράσεις.

Το κεντρικό κράτος θα έπρεπε να πράξει πολύ περισσότερα και να μην περιοριστεί στα οκτώ πράσινα σημεία καθώς στην ευρύτερη Λευκωσία απαιτούνται άλλα είκοσι δήλωσε στον Άστρα ο Δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους.