Ελλείψεις καυσίμων στα πρατήρια στη Γαλλία λόγω απεργιών σε διϋλιστήρια

Τα πρατήρια καυσίμων στην περιοχή του Παρισιού και σε όλη τη Γαλλία αντιμετωπίζουν προβλήματα στην προμήθεια επαρκών ποσοτήτων καυσίμων καθώς οι απεργίες σε τέσσερα διϋλιστήρια της TotalEnergies συνεχίζονται για δέκατη ημέρα.


Όπως μεταδίδει το Reuters, περίπου 10% των πρατηρίων καυσίμων στην περιοχή του Παρισιού έχουν προβλήματα να προμηθευτούν καύσιμα, ανέφερε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, Ολιβιέρ Βεράν, και 15% των πρατηρίων στη Γαλλία συνολικά αντιμετωπίζουν τέτοιες «προσωρινές δυσκολίες».

Ο Πρόεδρος της αλυσίδας πωλήσεων Système U, Ντομινίκ Στσελτσέρ, δήλωσε στο ραδιόφωνο FranceInfo, πως τα κυβερνητικά στοιχεία για 15% των πρατηρίων που έχουν ελλείψεις καυσίμων υποτιμούν το πρόβλημα.

«Μόνο η δυτική περιοχή της Γαλλίας θα έχει αποθέματα καυσίμων», ανέφερε, προσθέτοντας πως «είναι αδύνατη η παραγγελία» καυσίμων στο βορρά, την ανατολή, και τον νότο της Γαλλίας το Σαββατοκύριακο.


Μεγάλες ουρές οχημάτων έχουν δημιουργηθεί από την Τετάρτη σε πρατήρια καυσίμων εντός του Παρισιού και στα περίχωρα.

Η απεργιακή κινητοποίηση, κυρίως για το θέμα των αμοιβών, καθώς και η μη προγραμματισμένη συντήρηση, έχουν θέσει εκτός λειτουργίας πέραν του 60% του δυναμικού των διϋλιστηρίων στη Γαλλία, που ισοδυναμεί με 740.000 βαρέλια την ημέρα, αναγκάζοντας τη χώρα να εισάγει περισσότερα καύσιμα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.