Έλληνας: Έρχονται νέες ψηλές αυξήσεις στα καύσιμα από Σεπτέμβρη

Πολύ μεγαλύτερες αυξήσεις και καύσιμα για τα επόμενα χρόνια, προανήγγειλε ο ειδικός για θέματα υδρογονανθράκων Χαράλαμπος Έλληνας, καλώντας την κυβέρνηση να μην κάνει μαξιλαράκι με τα χρήματα των πολιτών από διπλές τις φορολογίες. Εκτίμησε ότι οι τιμές των καυσίμων από τον Σεπτέμβρη θα αυξηθούν πάνω από το 20 %.

Ο κύριος Έλληνας επισήμανε ότι η Ρωσία επηρεάστηκε λιγότερο από τις κυρώσεις που της επιβλήθηκαν από ότι η Δύση και ότι η Μόσχα πουλά αυτή τη στιγμή ένα μεγάλο μέρος της ποσότητας του πετρελαίου της στην Κίνα και την Ινδία σε χαμηλότερη τιμή. Ωστόσο, πρόσθεσε, αυτή η τιμή είναι πολύ πιο ψηλή το 2019 από ότι ήταν την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού. Υπέδειξε ότι η οικονομία της Κίνας ανοίγει μετά τον κορωνοϊό και αυτό σημαίνει ότι θα ζητήσει περισσότερα καύσιμα, με αποτέλεσμα αυτό να οδηγήσει σε αύξηση των τιμών.


Την ίδια στιγμή, επισήμανε ότι τα προβλήματα στην Ευρώπη θα είναι πολύ μεγαλύτερα και θα είναι πιο έντονα από τον Σεπτέμβρη οπότε θα φτάσουν σε απροχώρητο σημείο, γεγονός που θα προκαλέσει και τις αντιδράσεις των πολιτών.

Μικρή μείωση τις επόμενες μέρες

Μικρή μείωση στις τιμές των καυσίμων τις επόμενες μέρες, προανήγγειλε από τα μικρόφωνα του ΑΣΤΡΑ ο διευθυντής της υπηρεσίας προστασίας καταναλωτών στο υπουργείο ενέργειας Κωνσταντίνος Καραγιώργης.


Όπως εξήγησε, με βάση τις τιμές που αγοράζουν οι εταιρείες από τα διυλιστήρια τις τελευταίες τρεις βδομάδες παρουσιάζεται μια πτώση της τάξης του του 10 με 15 % .

Αυτό, είπε, αναμένεται να οδηγήσει και σε μια μικρή πτώση στις τιμές των καυσίμων.
Εξάλλου ερωτηθείς σχετικά ο κύριος Καραγιώργης είπε ότι το θέμα της επιβολής πλαφόν στην τιμή πώλησης των καυσίμων δεν είναι κάτι απλό και θα πρέπει να τυγχάνει πολύ προσεκτικού χειρισμού για να μπορεί η αγορά να λειτουργεί απρόσκοπτα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.